پاسخ دادن به دیدگاه
سفر تاريخی نخستوزير بريتانيا به برمه
پس از زمانی حدود شش دهه برای نخستين بار نخستوزير بريتانيا به کشور برمه (ميانمار) سفر کرد.
رويترز، امروز جمعه ۲۵ فروردينماه (۱۳ آوريل) با اعلام اين خبر سفر ديويد کامرون، نخستوزير بريتانيا به کشور برمه را "تاريخی" خوانده و هدف از آن را نيز مذاکره با رئيس جمهور برمه و اعلام آمادگی بريتانيا برای ترغيب اتحاديه اروپا به کاهش تحريمهای برمه عنوان کرده است.
اما به نوشته رويترز اين اتفاق در صورتی رخ خواهد داد که ديويد کامرون قانع شود شرايط لازم برای اعمال اصلاحات کلی در برمه مهيا شده است.
اين نخستين بار در چند دهه اخير است که يکی از سران کشورهای غربی از برمه بازديد میکند.
کامرون در اين سفر قصد دارد افزون بر مذاکره با تين سين، رئيس جمهور برمه، ديداری هم با آنگ سان سو چی، فعال سياسی و برنده جايزه صلح نوبل که اخيرأ بهعنوان نماينده پارلمان برمه نيز انتخاب شده است، داشته باشد.
در ۶۴ سال گذشته اين نخستين باری است که نخست وزيری از کشور بريتانيا از برمه ديدار میکند
تين سين، پيش از آنکه به مقام رياست جمهوری برمه نائل شود، يکی از عناصر اصلی حکومت نظامی در اين کشور بود. اما او اکنون تغييرات گستردهای را در کشوری که سالها در انزوای بينالمللی و تحت سلطه نظاميان بود، بهوجود آورده است.
کامرون امروز با ورود به نايپيتاو، شهر دورافتاده و کمجمعيتی که ديکتاتورهای سابق برمه در سال ۲۰۰۵ آن را بهعنوان پايتخت سياسی اين کشور انتخاب کردند، قدم به خاک برمه گذاشت.
او بههنگام ورود به خبرنگاران گفت: "برمه هماکنون دولتی دارد که میگويد به اصلاحات متعهد است، دولتی که شروع به گام برداشتن در اين راه کرده است و به نظر من، ما بايد اين حرکت را تشويق کنيم."
در ۶۴ سال گذشته اين نخستين باری است که نخست وزيری از کشور بريتانيا از برمه ديدار میکند.
برمه که سابق بر اين از مستعمرات بريتانيا بهشمار میرفت، سالها به دليل رعايت نکردن حقوق بشر هدف تحريمهای غرب قرار گرفته بود.
پس از استقلال اين کشور در سال ۱۹۴۸ – که بيشتر به يمن تلاشهای پدر آنگ سان سو چی اتفاق افتاد – کودتايی نظامی در سال ۱۹۶۲ در آن رخ داد که ۴۹ سال حکومت بیوقفه نظاميان را در پی داشت.