پاسخ دادن به دیدگاه
مهمانپرست: سارکوزی به دنبال اعمال فشار بیشتر بر مردم ایران است
رامين مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه ايران گفته است نيکولا سارکوزی، رئيسجمهوری فرانسه با "طرح ادعاهای واهی" به دنبال "بهانهای" برای ايجاد" فشار روی ملت ايران از طريق اعمال تحريمهای غير قانونی و ناعادلانه است."
سارکوزی هفته گذشته گفته بود کشورهای جهان برای تحت فشارگذاشتن ايران برای توقف برنامه اتمیاش بايد نفت و بانک مرکزی ايران را تحريم کند.
مهمانپرست روز شنبه اول بهمن ۱۳۹۰ با رد سخنان نيکولا سارکوزی درباره "غير صلحآميز بودن فعاليتهستهای ايران" گفت ماهيت برنامه اتمی ايران "صلحآميز و شفاف" است.
سخنگوی وزارت خارجه ايران اين تلاشها را "مردود" دانسته است.
رامين مهمانپرست گفته است: "ايران با اجتناب از جدلهای بیحاصل سياسی معتقد است که تنها با مذاکرات جدی و مبتنی بر رويکرد گفتوگو و همکاری و نه از مسير اشتباه و تحريم میتوان به تفاهم دست يافت."
مناقشه بر سر برنامه اتمی ايران پس از انتشار گزارش آژانس بينالمللی انرژی اتمی در آبان سال جاری خورشيدی که اين کشور را متهم کرد در برنامه هستهای خود، ابعاد نظامی را دنبال میکند، بيش از پيش بالا گرفت.
رامين مهمانپرست: ايران با اجتناب از جدلهای بیحاصل سياسی معتقد است که تنها با مذاکرات جدی و مبتنی بر رويکرد گفتوگو و همکاری و نه از مسير اشتباه و تحريم میتوان به تفاهم دست يافت
کشورهای غربی در واکنش به اين گزارش، تحريمهای يکجانبه خود را عليه ايران به شکل بیسابقهای گشترش دادند. اين تحريمها شامل افراد و شرکتهای ايرانی شده که گمان برده میشود با برنامه اتمی ايران ارتباط دارند. آمريکا و بريتانيا علاوه بر اين تحريمها، بانک مرکزی ايران را نيز تحريم کردهاند.
ايران نيز در واکنش به اين تحريمها، غنیسازی اورانيوم را در تأسيسات اتمی فردو آغاز کرد تا اين پيام را به غرب بدهد که با وجود گسترش تحريمها، برنامه اتمیاش را متوقف نمیکند.
کشورهای غربی میگويند نگران هستند که ايران در برنامه اتمی خود "اهداف نظامی" داشته باشد اما ايران همواره اين اتهام را رد میکند و میگويد برنامه اتمیاش اهداف "صلحآميز" دارد.
روسيه نيز با ابراز ترديد در اينکه برنامه اتمی ايران ابعاد نظامی داشته باشد، میگويد مناقشه اتمی ايران فقط بايد از راه مذاکره حل شود.
ايران به تازگی اعلام کرده آماده از سرگيری مذاکرات اتمی با مذاکرات گروه ۱+۵ است.
در همين حال اتحاديه اروپا موضوع تحريم نفتی ايران را روز ۲۳ ژانويه مورد بررسی قرار میدهد. ايران ۱۸ درصد نفت خود را به اتحاديه اروپا صادر میکند. ايتاليا، اسپانيا و يونان در مقايسه با ساير کشورهای اروپايی، بيشترين واردات نفت از ايران را دارند.
کشورهای غربی میگويند برای وادار کردن ايران به توقف برنامه اتمیاش، تحريم نفت اين کشور را در دستور کار خود قرار دادهاند.