خانه | خبر | اخبارایران

ثبت برج گنبد قابوس و مسجد جامع اصفهان در فهرست میراث جهانی یونسکو

شنبه, 1391-04-10 13:51
نسخه قابل چاپنسخه قابل چاپ
برج گنبد قابوس و مسجد جامع اصفهان  امروز، شنبه دهم تیرماه به عنوان چهاردهمین و پانزدهمین اثرهای ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شدند. سی و ششمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو دقائقی پیش در شهر سن پترزبورگ روسیه  برج گنبد قاموس استان گلستان را در فهرست میراث جهانی ثبت کرد. ساعاتی پیش نیز یونسکو با بررسی پرونده مسجد جامع اصفهان این اثر تاریخی را به عنوان یکی از آثار منحصر به فرد در فهرست میراث جهانی به ثبت رسانده بود.
 
به گزارش رادیو زمانه،محمد حسن طالبیان، رئیس بنیاد پارسه و پاسارگاد و مدیر پرونده‌های ثبت میراث جهانی‌، در این اجلاس گزارشی را درباره ثبت مسجد جامع اصفهان، ارائه کرد.
 
ایران امسال دو پرونده‌ی مسجد جامع اصفهان و برج گنبد قابوس در استان گلستان را به کمیته میراث جهانی یونسکو ارائه کرده است. با ثبت گنبد قابوس در این فهرست، تعداد آثار ثبت جهانی ایران به پانزده اثر رسید.
 
مسجد جامع اصفهان دارای لایه‌های تاریخی متفاوتی است، و نشان‌دهنده سیر تحول معماری ایرانی است. بخش‌های فراوانی از این مسجد مربوط به دوران سلجوقی است اما تغییرات و تعمیرات فراوانی نیز در دوره‌های بعدی در آن رخ داده است.
 
گنبد قابوس بنایی تاریخی از سده چهارم هجری است که در  استان گلستان واقع در شمال شرقی ایران قرار دارد و سبک معماری  آن به  شیوه رازی است. این بنا که یکی از بلندترین بناهای آجری جهان است که در سال ۳۹۷ هجری قمری برابر با ۳۷۵ هجری خورشیدی و در زمان سلطنت شمس المعالی قابوس بن وشمگیر ساخته شده است.
 ایران امسال دو پرونده‌ی مسجد جامع اصفهان و برج گنبد قابوس در استان گلستان را به کمیته میراث جهانی یونسکو ارائه کرده است. با ثبت گنبد قابوس در این فهرست، تعداد آثار ثبت جهانی ایران به پانزده اثر خواهد رسید

ایران در سال ۱۹۷۹ میلادی(۱۳۵۸ خورشیدی) توانست سه اثر تخت جمشید، میدان نقش جهان اصفهان و معبد چغازنبیل، را به‌طور هم‌زمان در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت کند. اما پس از آن به دلایل مختلف از جمله وقوع جنگ، دچار یک وقفه بسیار طولانی شد. از سال ۲۰۰۳ دوباره روند ارسال پرونده‌‌ی آثار تاریخی توسط سازمان میراث فرهنگی ایران به کمیته میراث جهانی یونسکو آغاز شد و پس از آن ایران هر سال یک یا دو پرونده را به این نشست ارائه کرد. به جز سال ۲۰۰۷ که ایران در ثبت اثر ارائه شده‌اش موفق نبود، بقیه سال‌ها توانست با موفقیت پرونده‌های ارائه شده را ثبت کند. 

Share this
Share/Save/Bookmark

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

نظر شما پس از تایید دبیر وب‌سایت منتشر می‌شود.

لطفا به زبان فارسی کامنت بگذارید.
برای نوشتن به زبان فارسی می توانید از ادیتور زمانه استفاده کنید.

کامنتهایی که حاوی اتهام، توهین و یا حمله شخصی باشد هرز محسوب می شود و
منتشر نخواهد شد.

 

لینک به ادیتور زمانه:         

برای عبور از سد فیلترینگ

پرونده ۱۳۹۱ / چشم‌انداز ۱۳۹۲

مشخصات تازه دریافت برنامه های رادیو زمانه  از ماهواره:

ماهواره  :Eutelsat

هفت درجه شرقی

پولاریزاسیون افقی 

سیمبول ریت ۲۲

فرکانس ۱۰۷۲۱مگاهرتز

همیاران ما