آنگ سان سوچی بر کرسی نمایندگی پارلمان برمه تکیه زد
آنگ سان سوچی، رهبر مخالفان حکومت برمه (ميانمار) پس از ۲۳ سال مبارزه با ديکتاتوری نظاميان، سرانجام بر کرسی نمايندگی پارلمان اين کشور تکيه زد، رويدادی که دوران جديدی را در تاريخ سياسی برمه نويد میدهد.
به گزارش رويترز، سوچی ۶۶ ساله صبح امروز، چهارشنبه ۱۳ ارديبهشت (دوم مه) در حضور جمع انبوهی از خبرنگاران داخلی و خارجی قدم به پارلمان برمه در نايپيداو، پايتخت کشوری گذاشت که پس از ۴۹ سال سيطره نظاميان، سيستم سياسی جديدی را تجربه میکند.
سوچی و ۳۳ عضو حزب تحت رهبری او، "اتحاد ملی برای دموکراسی" که در انتخابات مياندورهای پارلمان در يکم آوريل پيروز شده بودند، در نهايت پس از آنکه سوگندنامه نمايندگان پارلمان را ادا کردند، توانستند بر کرسیهای خود تکيه بزنند.
اين در حالی است که حزب "اتحاد ملی برای دموکراسی" پيش از اين اصرار به تغيير برخی از بخشهای سوگندنامه داشت. اين حزب مخالف آن بخش از سوگندنامه بود که نمايندگان را ملزم به "حراست از قانون اساسی" میکند.
آنگ سان سوچی: سياست يعنی بده و بستان. ما از خواستههای خودمان دست برنداشتهايم، بلکه فقط تسليم خواست مردم شدهايم
سوچی و اعضای حزب او میخواستند عبارت "حراست از قانون اساسی" را در سوگندنامه به "احترام به قانون اساسی" تغيير دهند، چرا که پيشنويس قانون اساسی موجود در زمان حکومت نظامی تهيه شده است و آنان نيز متعهد به تغيير قانون اساسی شدهاند، اما در نهايت تلاشهای آنان برای تغيير اين عبارت شکست خورد.
همين نيز ترديدهايی را درباره حضور سوچی و منتخبان حزب "اتحاد ملی برای دموکراسی" در پارلمان پديد آورد، اما او دو روز قبل با اعلام پذيرش اين سوگندنامه به همه ترديدها در اينباره خاتمه داد.
وی اظهار داشت: "سياست يعنی بده و بستان. ما از خواستههای خودمان دست برنداشتهايم، بلکه فقط تسليم خواست مردم شدهايم."
سوچی اضافه کرد، نمايندگان قومی مجلس برمه از حزب او خواستهاند که اين مسئله را داخل مجلس حل کنند.
خبرنگار رويترز گزارش داده است، سوچی امروز در پارلمان بسيار خونسرد و آرام بود در حالی که برخی از نمايندگان برای سلام و خوشامدگويی احاطهاش کرده بودند.
او در نهايت بر کرسی خود در کنار کرسیهای نظاميانی که اکثريت پارلمان را دارند، نشست.
آنگ سان سوچی به مدت ۲۳ سال در برابر حکومت نظامی ايستاد که ۱۵ سال از اين مدت را در حصر خانگی بهسر برد.
انتخابات اخير برمه که روز يکم آوريل برگزار شد، نخستين انتخابات از سال ۱۹۹۰ بود که حزب "اتحاد ملی برای دموکراسی" در آن شرکت کرد.
اين حزب به رهبری آنگ سان سوچی در انتخابات سال ۱۹۹۰ توانست ۸۱ درصد کرسیهای مجلس را از آن خود کند، اما حکومت نظامی بلافاصله آرا را باطل کرد. اکنون با احيای دوباره برخی آزادیهای سياسی در برمه بهنظر میرسد دوران جديدی در اين کشور آغاز شده است.
دولتهای غربی اين تحولات را مثبت ارزيابی کردهاند و از لغو تحريمهای اقتصادی اين کشور سخن گفتهاند.
ارسال کردن دیدگاه جدید