خانه | خبر | اخبارجهان

پرچم فلسطين در مقر يونسکو برافراشته شد

چهارشنبه, 1390-09-23 09:31
نسخه قابل چاپنسخه قابل چاپ

پرچم فلسطين که حدود دو ماه پيش به عضويت کامل نهاد علمی و فرهنگی سازمان ملل (يونسکو) پذيرفته شد، در مقر اين نهاد در پاريس برافراشته شد.

 

محمود عباس، رئيس تشکيلات خودگردان فلسطين، روز سه‌شنبه ۱۳ دسامبر (۲۲ آذر ۱۳۹۰) گفت: "اين يک لحظه تاريخی است که به ورود دولت فلسطين به سازمان‏های بين‏المللی در آينده کمک می‌کند."

پرچم فلسطين با حضور ايرينا بوکووا، مدير کل يونسکو، محمود عباس، رييس تشکيلات خود گردان فلسطين و خبرنگاران برافراشته شد.

يونسکو اعلام کرده است برافراشته‌شدن پرچم فلسطين، حرکتی نمادين برای نمايش پذيرش عضويت فلسطين در اين نهاد است

پرچم فلسطين تنها پرچمی است که اکنون بالا برده شده است. پرچم کشورهای عضو يونسکو در هنگام نشست‌های این نهاد وابسته به سازمان ملل برافراشته می‌شود.

يونسکو اعلام کرده است برافراشته‌شدن پرچم فلسطين، حرکتی نمادين برای نمايش پذيرش عضويت فلسطين در اين نهاد است.

کنفرانس عمومی يونسکو ۲۴ اکتبر ۲۰۱۱ (دوم آبان ۱۳۹۰) با ۱۰۷ رأی موافق، ۱۴ رأی مخالف و ۵۲ رأی ممتنع، عضويت کامل فلسطين را در يونسکو به تصويب رساند.

آمريکا، اسرائيل، کانادا و آلمان از جمله کشورهای بودند که رأی منفی دادند. فرانسه، برزيل، روسيه، چين، هند و آفريقای جنوبی رأی مثبت و بريتانيا و ژاپن نيز رأی ممتنع دادند.

آمريکا در واکنش به پذيرفته‌شدن فلسطين به عنوان عضو کامل يونسکو اعلام کرد کمک ۷۰ ميليون دلاری خود را به اين نهاد قطع می‌کند.

کمک ۷۰ ميليون دلاری سالانه آمريکا ۲۲ درصد کل بودجه يونسکو را تشکيل می‌داد. آمريکا بر اساس قوانين‌اش، کمک مالی خود را به هر نهاد يا سازمانی که فلسطين را به رسميت بشناسد، قطع می‌کند.

سوزان رايس، سفير آمريکا در سازمان ملل پس از پذیرش عضویت کامل فلسطین در یونسکو گفت: "موافقت يونسکو با عضويت کامل فلسطينی‌ها شديداً به ضرر اين سازمان است و هيچ جايگزينی برای مذاکرات صلح وجود ندارد."

نيمرود بارکان، نماينده اسرائيل در يونسکو نیز گفت: "از اينکه سازمان علم و معرفت يونسکو قطعنامه‌ا ی را تصويب کرد که به داستانی تخيلی-علمی می‌ماند متأسفيم. متأسفانه کشوری به نام فلسطين وجود ندارد و اين عضويت امروز نبايد انجام می‌شد."

اما رياض المالکی، وزير امور خارجه تشکيلات خودگردان، عضويت فلسطين در يونسکو را "پيروزی بزرگ و لحظه‌ای تاريخی" در زندگی فلسطينيانی دانست "که برای تحقق چنين لحظه‌ای بيش از ۶۰ سال صبر کرده بودند و اکنون آن به‌دست آورده‌اند."

تحليلگران می‌گويند عضويت کامل فلسطين در يونسکو، فشارها را بر آمريکا و اسرائيل برای پذيرش فلسيطن به عنوان يک کشور مستقل را افزايش می‌دهد.

درخواست تشکيل کشور مستقل فلسطين، سپتامبر سال جاری ميلادی از سوی محمود عباس به بان کی مون، دبيرکل سازمان ملل متحد ارائه شد.

پيشنهاد تأسيس کشور مستقل فلسطين ابتدا بايد به تصويب مجمع عمومی سازمان ملل برسد و سپس برای تأييد نهايی، شورای امنيت بايد آن را تصويب کند.

با اين حال آمريکا اعلام کرده اگر پيشنهاد تشکيل کشور فلسطين در شورای امنيت رأی بياورد آن را وتو می‌کند.

 

Share this
Share/Save/Bookmark

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

نظر شما پس از تایید دبیر وب‌سایت منتشر می‌شود.

لطفا به زبان فارسی کامنت بگذارید.
برای نوشتن به زبان فارسی می توانید از ادیتور زمانه استفاده کنید.

کامنتهایی که حاوی اتهام، توهین و یا حمله شخصی باشد هرز محسوب می شود و
منتشر نخواهد شد.

 

لینک به ادیتور زمانه:         

برای عبور از سد فیلترینگ

پرونده ۱۳۹۱ / چشم‌انداز ۱۳۹۲

مشخصات تازه دریافت برنامه های رادیو زمانه  از ماهواره:

ماهواره  :Eutelsat

هفت درجه شرقی

پولاریزاسیون افقی 

سیمبول ریت ۲۲

فرکانس ۱۰۷۲۱مگاهرتز

همیاران ما