ايران: بازديد از پارچين نيازمند ارائه مدرک است
فريدون عباسی، رئيس سازمان انرژی اتمی ايران ضمن بيان آنکه بهزودی "دستاوردهای جديد هستهای" اعلام میشود، گفت برای بازديد از سايت نظامی پارچين بايد "مدارک قانعکننده" ارائه شود.
به گزارش منابع خبری ايران، فريدون عباسی، امروز چهارشنبه ۱۶ اسفندماه در جمع خبرنگاران گفت ايران در فعاليتهای هستهای خود به دستاوردهای جديدی رسيده است که آنها را به زودی اعلام میکند.
وی در مورد درخواست بازديد از سايت نظامی پارچين گفت: "پارچين فعاليت هستهای نداشته و ندارد و اگر آنها بخواهند از اين مکان بازديدی داشته باشند بايد مدارک و مستنداتی قانعکننده به ما ارائه دهند تا با مسئولان نظامی کشورمان در اينباره صحبت کنيم چرا که آنها نيز بايد در اين مورد تصميم بگيرند."
يوکيا آمانو، مديرکل آژانس بينالمللی انرژی اتمی روز دوشنبه ۱۴ اسفندماه در نشست شورای حکام آژانس در وين از ايران خواست تا برای نشان دادن تمايل همکاری خود هر چه سريعتر امکان بازديد از سايت پارچين در نزديکی تهران را فراهم آورد.
آمانو گفت: "من بار ديگر از ايران میخواهم بهدور از توافق يا عدم توافق بر سر راهکار ساختاری، امکان دسترسی فوری به سايت پارچين را فراهم سازد."
فريدون عباسی گفت دور بعدی مذاکرات هستهای در آلماتی قزاقستان از دور قبلی نيز "مثبتتر" خواهد بود
آژانس بينالمللی انرژی اتمی از يک سال پيش به اين سو اصرار دارد که از سايت پارچين بازديد کند اما تاکنون ايران اين اجازه را به بازرسان آژانس نداده است.
پارچين سايتی است که به اعتقاد آژانس بينالمللی انرژی اتمی احتمال دارد تحقيقاتی در رابطه با استفاده نظامی از انرژی هستهای در جريان باشد و انفجارهای آزمايشی هستهای در آن صورت گرفته باشد. آژانس چند بار نيز از تلاش ايران برای پاکسازی پارچين خبر داده بود اما دولت ايران همه اين موارد را رد کرده است. تأسيسات نظامی پارچين در جنوب شرقی تهران واقع شده است.
چند ماه پيش آژانس بينالمللی انرژی اتمی در گزارش خود همچنان در رابطه با فعاليتهای موجود در تأسيسات نظامی پارچين ايران اعلام نگرانی کرد اما فريدون عباسی گفت دلايلی ارائه نشده است که اين کشور را در مورد بازديد از پارچين قانع کند.
رئيس سازمان انرژی اتمی ايران امروز همچنين مذاکرات هستهای اخير ايران و گروه ۱+۵ در قزاقستان را مثبت ارزيابی کرد و گفت: "ادبيات غرب در طول چند سال گذشته در مذاکرات هستهای بهتر شده است."
وی گفت دور بعدی مذاکرات در آلماتی قزاقستان از دور قبلی نيز "مثبتتر" خواهد بود.
دور قبلی مذاکرات هستهای بين ايران و گروه ۱+۵ روزهای سهشنبه و چهارشنبه هشت و ۹ اسفند در قزاقستان برگزار شد و قرار است دور بعدی در روز ۱۶ فروردين ۱۳۹۲ برگزار شود.
گروه ۱+۵ با انتشار بيانيهای مذاکرات هستهای با ايران در قزاقستان را "مفيد" اعلام کرد و ايران نيز پیشتر، مذاکرات هستهای قزاقستان را سازنده توصيف کرده بود.
قدرتهای بزرگ غربی معتقدند ايران زير پوشش برنامه هستهای خود که آن را "صلحآميز" میخواند، در صدد دستيابی به سلاح هستهای است اما ايران بارها اين اتهام را رد کرده است.
.."مدارک قانعکننده" را بزودی بر سرتان فرود مياورند.....
يک عده اراذل و اوباش با دروغ و فريب دنيا را سرکار گذاشته اند.....
ارسال کردن دیدگاه جدید