نامه ايران به بان کی مون: چرا در برابر تحريم دارويی سکوت کردهايد؟
شهابالدين صدر، رئيس سازمان نظام پزشکی ايران در نامهای به بان کی مون، دبيرکل سازمان ملل از "سکوت" وی در برابر تحريم دارويی ايران انتقاد کرد.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی (ايرنا)، شهابالدين صدر در اين نامه نوشته است: "اقدام غيرانسانی اخير کشورهای غربی و اروپايی، با محوريت شرارت آمريکا، در خصوص تحريم اقلام دارويی و تجهيزات پزشکی به ايران، بار ديگر نقاب از چهره ظالمان و مستکبرين برداشت."
شورای امنيت سازمان ملل در چند سال اخير با صدور چند قطعنامه عليه برنامه اتمی ايران، اين کشور را مورد تحريم قرار داده است. قدرتهای غربی نيز افزون بر تحريمهای شورای امنيت، تحريمهای يکجانبهای عليه ايران اعمال کردهاند.
رئيس سازمان نظام پزشکی ايران افزوده است: "آقای بان کی مون! سؤال اينجاست، بر اساس کدامين قانون و مجوز و بر مبنای کدامين معيار اخلاقی، دينی و انسانی، قدرتهای شيطانی و کشورهای مستکبر، دارو و نيازهای اوليه بهداشتی و درمانی را برای کودکان، زنان و مردان يک ملت تحريم میکنند و سازمان مللی که جنابعالی در مسند رياست آن تکيه زدهايد، سکوت اختيار میکند؟"
رئيس سازمان نظام پزشکی ايران: سازمان ملل نبايد با سکوت بیمعنا و غيرانسانی خود، مسير را برای جنايتکاران و متجاوزان به حقوق انسانی ملتها هموارتر سازد
به گفته وی سازمان ملل بايد "پاسدار صلح جهانی، امنيت و دفاع از حقوق بشر" باشد و دغدغه اصلیاش "دفاع از حقوق مردم بیگناه، کودکان، مردان و زنانی باشد که سلامت آنان به خطر افتاده و نيازمند دارو و تجهيزات پزشکی و درمانی میباشد، نه آنکه با سکوت بیمعنا و غيرانسانی خود، مسير را برای جنايتکاران و متجاوزان به حقوق انسانی ملتها هموارتر سازد."
هفته گذشته نيز رامين مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه ايران گفت کشورهای غربی با تحريمهای دارويی عليه اين کشور قصد دارند "نارضايتی عمومی در ايران ايجاد کنند."
چندی پيش بان کی مون در گزارشی اعلام کرد مردم ايران به خاطر تحريمهای بينالمللی با مشکلاتی از جمله تورم، افزايش بيکاری و تهيه داروهای حياتی روبهرو شدهاند.
مطابق آمار رسمی تعداد بيماران تالاسمی ۱۸ هزار ، اماس بيش از ۴۰ هزار، دياليز ۱۹ هزار، ديابت چهار ميليون، سرطان۴۰۰ هزار، هموفيلی بيش از هشت هزار و مبتلايان به ويروس اچآیوی بيش از ۲۳ هزار نفر هستند.
سه ماه پيش نيز فاطمه هاشمی رفسنجانی، رئيس بنياد بيماریهای خاص ايران در نامهای به بان کی مون نسبت به کمبود برخی داروها در ايران ابراز نگرانی کرد.
به گفته رئيس بنياد بيماریهای خاص ايران "کمبود دارو و افزايش قيمت آن ناشی از کمبود افزايش نرخ برابری ارزهای خارجی و آثار تورمی آن است و مستقيماً بر جان و سلامت هزاران بيمار اثر میگذارد."
اکبر هاشمی رفسنجانی، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام نيز ارديبهشتماه سال جاری خورشيدی از اينکه کشورهای غربی ارسال "داروهای حياتی" به ايران را مورد تحريم قرار دادهاند، انتقاد کرد.
دارو به چه دردی میخورد، انرژی هسته ای حق مسلم ماست!
ارسال کردن دیدگاه جدید