افزایش دوباره قیمت ارز در ایران
بانک مرکزی ایران اعلام کرده که امروز قیمت برخی از ارزها دوباره افزایش یافته است.
خبرگزاری ایلنا گزارش داده که که روز گذشته نرخ دلار در مرکز مبادلات ارزی دو هزار و ۵۴۵ تومان اعلام شده بود، اما امروز بانک مرکزی نرخ دلار را دو هزار و ۵۴۶ تومان اعلام کرده است.
براساس این گزارش، این افزایش درحالی اتفاق افتاده که نرخ ارز مجدداً روی تابلوهای صرافان آمده است، به طوری که قیمت دلار دیروز در صرافیها سه هزار و ۴۰۰تومان نوشته شده بود.
ایلنا نوشته که نرخهای ارز مبادلهای (غیر مرجع) امروز ۲۴ مهرماه ۱۳۹۱ به این شرح اعلام شده است: دلار دو هزار و ۵۴۶ تومان، یورو به سه هزار و ۲۸۶ تومان، روپیه هند ۴۸ تومان، درهم امارات عربی متحده شش هزار و ۹۳۲ ریال و یکصد ین ژاپن ۳ هزار و ۲۴۰ تومان، لیر ترکیه ۱۴ هزار و ۵۶ ریال، روبل روسیه ۸۱۹ ریال، یوان چین چهار هزار و ۶۲ ریال، یک هزار وون کره جنوبی دو هزار و ۳۰۰ تومان و یکصد ین سه هزار و ۲۴۰ تومان اعلام شده است.
افزایش قیمت دلار و یورو در ایران از شهریور ماه امسال بار دیگر آغاز شد. قیمت دلار و یورو در آغاز این ماه دو هزار و ۱۳۲ و دو هزار و ۶۶۰ تومان بود که به دو هزار و ۴۳۸ و سه هزار و ۱۹۰ تومان در سی و یکم این ماه رسید. به این ترتیب، میانگین قیمت فروش دلار آمریکا و یورو در بازار تهران در شهریورماه نسبت به مرداد ماه به ترتیب ۱. ۱۲ و ۱۶ درصد افزایش داشته است.
این در حالی است که این قیمتها به عنوان قیمتهای غیررسمی ارز شناخته میشوند و در ماه مهر، تفاوت میانگین قیمت دلار و یورو در بازار با سیستم بانکی بیش از ده هزار و ۷۶۳ و ۱۳ هزار و ۶۹۵ ریال رسیده و ۳. ۳۰ و ۳. ۴۷ درصد افزایش داشته است.
افزایش قیمت سکه و نزدیک شدن به قیمت جهانی طلا
در حالی که قیمت هر انس طلا در بازار جهانی هزار و ۷۶۶ دلار است، آخرین قیمت غیر رسمی سکه تمام طرح قدیم و جدید یک میلیون و ۳۵۰ هزار تومان، هر گرم طلای ۱۸ عیار ۱۳۳ هزار و ۴۰۰ تومان، هر مثقال طلای ۱۷ عیار ۵۷۸ هزار تومان و هر مثقال طلای ۱۸ عیار ۶۱۵ هزار تومان بوده است.
قیمت هر انس طلا در بازار جهانی در اوایل هفته گذشته در حدود هزار و ۷۸۲ دلار بوده است که در پی روند نزولی آن تا پایان هفته گذشته این رقم به هزار و ۷۶۶ دلار رسیده است. قیمت طلا و سکه نیز در بازارهای داخلی افزایش یافت، به طوری که قیمت هر گرم طلا در بازارهای داخلی تا ۱۳۰هزارتومان و قیمت سکه تا یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسید.
میانگین قیمت فروش سکه بهار آزادی طرح قدیم و جدید در شهریور ماه ۱۳۹۱ نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب ۴۸. ۸ و ۵۱. ۷ درصد افزایش یافته است.
بر اساس گزارشی در خبرگزاری ایلنا، در شهریور ماه ۱۳۹۱، میانگین قیمت فروش سکه بهار آزادی طرح قدیم و جدید به ترتیب به هشت میلیون و ۸۶۰ هزار و ۳۲۳ و هشت میلیون و۸۲۰ هزار و ۶۴۵ ریال بود که نسبت به ماه قبل، ۶. ۱۶ و ۸. ۱۶ افزایش نشان میدهد.
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) نیز گزارش داده که قیمت هر انس طلا در بازار جهانی در اوایل هفته گذشته در حدود هزار و ۷۸۲ دلار بوده است که در پی روند نزولی آن تا پایان هفته گذشته این رقم به هزار و ۷۶۶ دلار رسیده است. قیمت طلا و سکه نیز در بازارهای داخلی افزایش یافت، به طوری که قیمت هر گرم طلا در بازارهای داخلی تا ۱۳۰هزارتومان و قیمت سکه تا یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسید.
محمد کشتیآرای، رئیس اتحادیه طلا و جواهر، در این زمینه گفته است: "با وجود تفاوت قیمت طلا در بازار داخلی و خارجی در هفته گذشته، در این هفته شاهد نزدیک شدن قیمتهای جهانی و داخلی به یکدیگر هستیم."
او دلیل این موضوع را کاهش ۲۶ دلاری قیمت هر اونس طلا در بازار جهانی اعلام کرده که با افزایش قیمت طلا و سکه در بازار داخلی، اختلاف قیمتهای داخلی و خارجی از بین رفته است.
ناکارآمدی اتاق ارزی ایران و خطر بزرگ اقتصادی
با توجه به تغییر و تحولات گسترده در قیمت ارز در ایران، عباس شاکری، اقتصاددان این تغییرات را برای اقتصاد ایران خطرناک توصیف کرده است.
او به خبرگزاری ایسنا گفته است: "اگر نرخ ارز در مرکز مبادلات ارزی با قیمت بالایی تثبیت شود، اثرات تورمی ناشی از این افزایش قابل پیشبینی نخواهد بود."
نرخ تعیین شده در مرکز مبادلات ارزی، نرخ یارانهای است که با بازار آزاد فاصله زیادی دارد و با توجه به اولویتهای اعلام شده، متقاضیانی که نیاز ضروری به ارز دارند، باید نیاز خود را از بازار آزاد تامین کنند.
او همچنین تاکید کرده است: "با وجود افزایش قیمتی که از زمان راه اندازی اتاق ارزی در بازار ارز رخ داد، نمیتوان ثابت ماندن این نرخ در حدود دوهزار و ۵۰۰ تومان را در چند روز گذشته ایدهآل فرض کرد."
به گفته این اقتصاددان، نرخ تعیین شده در مرکز مبادلات ارزی، نرخ یارانهای است که با بازار آزاد فاصله زیادی دارد و با توجه به اولویتهای اعلام شده، متقاضیانی که نیاز ضروری به ارز دارند، باید نیاز خود را از بازار آزاد تامین کنند.
این اقتصاددان طرحهایی نظیر اتاق ارزی را به دلیل نبود مدیریت صحیح در اقتصاد ناکارآمد دانسته و گفته است اتاق ارزی نمیتواند تعدیل کننده بازار ارز کشور باشد چرا که تاکنون نتیجه مثبتی از عملکرد این مرکز به دست نیامده و در کمتر از یک سال، نرخ ارز حدود هزار و ۲۰۰ به دو هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است.
او در این گفت و گو تاکید کرده است: "براساس علم اقتصاد تغییرات یک متغیر کلیدی نظیر ارز بسیار برای فضای اقتصادی خطرناک خواهد بود و اینکه چگونه اقتصاد یک کشور میتواند خود را با افزایش قیمت ارز تطابق دهد و به تعادل برسد مسئلهای مهم و قابل بررسی است."
شاکری همچنین بر حل مشکلات اقتصادی کشور به طور ریشهای تاکید کرده و گفته است: "تا زمانی که زیربنای اقتصاد بر مبنای علمی شکل نگیرد برنامه مقتدرانهای برای چرخش آن وجود نداشته باشد بازارهایی نظیر ارز به تعادل نمیرسد."
افزایش قیمت خودرو در ایران به بالای ده میلیون تومان
در ادامه تاثیرات اقتصادی افزایش قیمت ارز و تحریمهای بینالمللی، اکنون با ابلاغ مصوبه کمیته قیمتگذاری و اعمال نرخهای جدید خودروهای پرتیراژ داخلی، سطح قیمتی خودروهای ارزان قیمت ایران نیز تغییر کرده است.
در چند ماه اخیر تلاطمهای اقتصادی و نوسانهای نرخ ارز موجب شده که نرخ بازار آزاد خودروهای ارزان قیمت داخلی به بیش از ده میلیون تومان افزایش یابد. حدود ده روز پیش نیز با مصوبه کمیته قیمتگذاری، نرخ تمام خودروهای ارزان داخلی رسما به بیش از ده میلیون تومان افزایش یافته است.
خبرگزاری ایسنا گزارش داده که در چند ماه اخیر تلاطمهای اقتصادی و نوسانهای نرخ ارز موجب شده که نرخ بازار آزاد خودروهای ارزان قیمت داخلی به بیش از ده میلیون تومان افزایش یابد. حدود ده روز پیش نیز با مصوبه کمیته قیمتگذاری، نرخ تمام خودروهای ارزان داخلی رسما به بیش از ده میلیون تومان افزایش یافته است.
بر اساس این گزارش، همین خودروها نیز به قیمتهای رسمی در نمایندگیهای فروش خودروسازان یافت نمیشوند و قیمتهای آنها در بازار آزاد تا حدود ۱۵ میلیون تومان افزایش یافته است.
سیدمحمد جعفری، رئیس انجمن ملی حمایت از حقوق مصرفکنندگان ایران نیز معتقد است که گرچه هزینههای تولید خودرو در کشور افزایش یافته، اما رشد قیمت فروش خودرو بیش از نرخهای فعلی خارج از آستانه تحمل مردم خواهد بود و در نهایت موجب رکود بازار خودرو خواهد شد.
رئیس انجمن ملی حمایت از حقوق مصرفکنندگان ایران به ایسنا گفته است: "در حال حاضر با قیمتهای فعلی نیز مصرفکنندگان زیادی حاضر به خرید خودرو نیستند، بلکه تعدادی دلال در سراسر کشور هستند که خودروها را بین خود دست به دست کرده و موجب رشد بیشتر قیمتهای بازار میشوند."
برخی خودروسازان ایران مدعی بودند که با رشد قیمتهای رسمی خودرو، نرخ بازار آزاد این محصولات کاهش خواهد یافت، اما با ابلاغ قیمتهای رسمی نرخ انواع خودرو در بازار نیز افزایش یافته است. قیمتهای جدید خودروهای پرتیراژ داخلی، هفته گذشته به خودروسازان ابلاغ شده است.
همچو زنبوری که افتد در خلا
رهبری در چاه نفت افتاده است!
نفت بفروش و بخر تو واجبی
او در این دشت بلا افتاده است
دست و پا هی می زند اما دریغ
او توی طشت طلا افتاده است
پاسداران لفت و لیسی می زنند
چون که رهبر در خلا افتاده است.
مقصود از خلا توهین البته نیست٬ مقصوی خلائی ست که رهبری تلپی توش افتاده است. اقتباس از یک سایت دیگر.
ارسال کردن دیدگاه جدید