خانه | خبر | اخبارایران

درخواست از بان کی مون برای آزادی زندانيان عقيدتی در ايران

چهارشنبه, 1391-06-08 19:34
نسخه قابل چاپنسخه قابل چاپ

گزارشگران بدون مرز در نامه‌‌ای به امضای کریستف دولوار، مديرکل اين نهاد مدافع روزنامه‌نگاران، از دبيرکل سازمان ملل خواست تا در سفر به ايران خواهان آزادی بی‌قيد و شرط همه زندانيان عقيدتی اين کشور شود.

کريستف دولوار (Christophe Deloire) در نامه خود که امروز، چهارشنبه هشتم شهريور (٢٩ اوت) منتشر شده است توجه بان کی مون، را به وضعيت روزنامه‌نگاران، شهروند وب‌نگاران و فعالان جامعه مدنی ايران جلب کرده است که به گفته وی پس از انتخاب محمود احمدی‌نژاد در انتخابات مورد مناقشه خرداد ١٣٨٨، مورد سرکوب قرار گرفته‌اند.

وی ضمن "غيرقابل تحمل" دانستن وضعيت آزادی در ايران نوشته است: "رژیم تهران در حالی نشست کشورهای غیرمتعهد را برگزار می‌کند، که سرکوب علیه فعالان اطلاع‌رسانی تشدید شده است. بسیاری از روزنامه‌نگاران از شرکت و پوشش این نشست محروم شده‌اند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با ارسال دستور عملی رسمی رسانه‌ها را به سانسور فراخوانده است."

بنا بر اين نامه وزارت ارشاد از جمله از آن‌ها خواسته‌ است تا اهمیت برگزاری اجلاس در تهران و سخنان آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ايران را برجسته کنند و از انتشار اخبار تلخ و رویکردهای توأم با تخریب و سیاه‌نمایی اجتناب کنند.

کريستف دولوار: شکی نیست که در این نشست [اجلاس غيرمتعهدها] نیز جمهوری اسلامی ایران چون سال‌های اخیر، سعی خواهد کرد، از وضعیت پرتنش منطقه و مذاکرات پیرامون برنامه‌های اتمی خود، بهره گیرد تا توجه افکار عمومی جهانی را از وضعیت وخامت‌بار حقوق بشر در ایران دور کند

کريستف دولوار نوشته است: "خبرنگارانی نیز که اجازه شرکت و تهیه گزارش از این نسشت را یافته‌اند، از سوی مقامات تهدید شده‌اند که از پرسش‌های «بیم‌برانگیز برای رژیم» اجتناب کنند."

شانزدهمين اجلاس سران جنبش غير متعهدها با حضور نمايندگان نزديک به ۱۲۰ کشور در تهران در حال برگزاری است و امروز بان کی مون و گروهی از سران اين کشورها وارد تهران شدند. اين اجلاس از پنجم شهريور آغاز شده و تا ۱۰ شهريور ادامه دارد.

در ادامه نامه، مديرکل گزارشگران بدون مرز به بان کی مون گفته است اکنون از کشوری ديدار می‌کند که "با ٢٦ روزنامه‌نگار و ١٨ وب‌نگار زندانی، پس از چین، دومین زندان بزرگ جهان برای روزنامه‌نگاران است."

وی با اشاره به سخنان سخنگوی دبيرکل سازمان ملل که گفته بود بان کی مون در سفر خود به ايران "نگرانی جامعه جهانی را به شکلی روشن با مقامات جمهوری اسلامی در میان خواهد نهاد" آورده است: "شکی نیست که در این نشست نیز جمهوری اسلامی ایران چون سال‌های اخیر، سعی خواهد کرد، از وضعیت پرتنش منطقه و مذاکرات پیرامون برنامه‌های اتمی خود، بهره گیرد تا توجه افکار عمومی جهانی را از وضعیت وخامت‌بار حقوق بشر در ایران دور کند."

کريستف دولوار برگزاری این نشست و حضور بان کی مون در ايران را فرصتی دانست، تا در کنار مذاکرات پیرامون بحران اتمی ایران، درباره‌ "رعایت حقوق بنیادین مردم ایران و آزادی همه‌ روزنامه‌نگاران و وب‌‌نگاران" نیز گفت‌وگو شود.

مديرکل گزارشگران بدون مرز در نامه خود به دو مورد "ادامه‌ صدور احکام زندان و زندانی کردن زنان روزنامه‌نگار و وب‌نگار" و "بازداشت‌های خودسرانه و نگاهداری زندانیان در زندان‌های مخفی" پرداخته و به نمونه‌هايی در اين‌ موارد اشاره کرده است.

وی همچنين دبيرکل سازمان ملل را از وضعيت ميرحسين موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد، سه تن از رهبران مخالفان دولت که نزديک به ۵۳۰ روز است در بازداشت خانگی به‌سر می‌برند، آگاه کرده است.
کريستف دولوار نوشته است: "بر خلاف قوانین ملی و بین‌المللی در ایران هیچ ناظر مستقل داخلی یا خارجی امکان بازدید از زندان‌های ایران و گزارش نقض فاحش حقوق بنیادین زندانیان را ندارد."

وی از بان کی مون خواسته است به نام جامعه جهانی مقامات جمهوری اسلامی ایران را وادار به همکاری بدون قید وشرط با سازمان ملل متحد کند و از آن‌ها بخواهد تا تعهدات جهانی خود را به‌ویژه میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی که ایران از جمله کشورهای امضا کننده‌ آن است، رعایت کنند.

مديرکل گزارشگران بدون مرز در پايان نامه خود آورده است: "این از وظایف شماست که به نام جامعه‌ جهانی خواهان آزادی بدون قید و شرط همه‌ زندانیان عقیدتی در ایران شوید."

پيش از اين بيش از ۴۰۰ تن از فعالان سياسی و مدنی ايران، با نوشتن نامه‌ای به بان‌ کی ‌مون از وی خواسته‌ بودند در مدت زمان سفر به ايران به ديدار ميرحسين موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد از رهبران در حصر مخالفان دولت و زندانيان سياسی رويدادهای پس از دهمين دوره انتخابات رياست جمهوری برود.

 

Share this
Share/Save/Bookmark

با سلام لطفا خبر رسانی کنید. تا کنون ۱۰۰۰۰ امضا جمع شده. منتشکرم
از تهران وحید

در آستانه سفر بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، به تهران برای شرکت در اجلاس کشورهای عضو جنبش عدم تعهد، درخواست‌هایی از سوی فعالان سبز و منتقدان مسالمت‌جو برای او ارسال شده تا عالی‌ترین مقام سازمان ملل را از شرایط حاکم بر ایران و به ویژه نگهداری رهبران جنبش سبز در زندان خانگی، آگاه کند و فعالیت‌های متعددی نیز در این زمینه انجام گرفته یا در حال انجام است.

اما برای حضور امن و آسان عموم مردم در این حرکت، کلمه امکانی ویژه جدیدی را تدارک دیده تا شهروندان بتوانند مستقیما درخواست‌هایشان را برای بان‌کی‌مون ارسال کنند و نیز بستری امن برای ارسال نامه‌های آحاد ایرانیان به دبیرکل سازمان ملل فراهم شود.

صفحه‌ای که در آدرس https://secure-kaleme.com قرار گرفته و با تایپ آدرس kaleme.com/didar نیز به سادگی قابل دسترسی است، در واقع بخشی از سایت کلمه است که برای سهولت دسترسی و ایجاد امنیت مضاعف برای کاربران، در آدرسی جداگانه ایجاد شده است. مخاطبان و شهروندان گرامی می‌توانند در این آدرس، به امضای درخواست از بان‌کی‌مون برای دیدار با موسوی، رهنورد و کروبی بپردازند.

کمتر از سه روز فرصت باقی است تا دبیرکل سازمان ملل را از شرایطی که بر کشورمان حاکم است و به ویژه خواست عمومی برای دیدار وی با همراهان محصور و زندانیان دربندمان آگاه کنیم.

در متن کوتاهی که برای امضا خطاب به بان کی مون تهیه شده، آمده است: شما در حالی به کشور ما سفر می‌کنید که بیش از دو سال است میرحسین موسوی، نامزد پیشین انتخابات ریاست جمهوری، به همراه همسرش و نیز آقای کروبی، دیگر همراه جنبش سبز، بدون برگزاری هیچ دادگاه و بدون رعایت هیچ قانونی در بازداشت خانگی بوده و با تحمل انواع مشقت‌ها از چشم مردم و خانواده خود دورند. ما شهروندان معترض ایرانی از شما می‌خواهیم که در بازدید خود از تهران با این رهبران بی‌گناه به بند کشیده شده ملاقات کنید و ما را از سلامت و وضعیت ایشان مطمئن سازید و نیز در دیدار با حاکمان، آنان را به رعایت موازین و قواعد انسانی در برخورد با منتقدان و مخالفان فرا بخوانید و به نقض حقوق بشر در کشور ما اعتراض کنید.

این نامه قرار است با امضای شهروندان ایرانی به دبیرکل سازمان ملل ارسال شود. برای جمع آوری و ارسال دقیق و امن امضاها، کاربران از طریق سایت امن کلمه به صفحه «فراخوان مردمی برای دیدار بان کی مون با موسوی» متصل شده و درخواست را امضا می‌کنند.

بر اساس گزارش تیم فنی کلمه، آدرس ایمیل افراد امضا کننده توسط یک کلید بلند که فقط یک نسخه از آن موجود است، رمزگذاری و در سرور نگهداری می شود‪.‬ امضا کنندگان لازم است برای اطمینان از امنیت و امضای خود، به “‪https‬” در ابتدای آدرس صفحه‌ای که امضا می‌کنند، دقت کنند.

این نامه در سه روز آینده برای جمع آوری امضاها در صفحه مذکور قرار خواهد داشت و به محض رسیدن تعداد امضاهای نامه به ۱۰ هزار امضا، بر اساس هماهنگی‌های انجام شده، همه‌ی امضاها پرینت شده و به همراه آن کلید، با پست سفارشی به سازمان ملل ارسال خواهد شد و همزمان، به دفتر سازمان ملل در تهران نیز تحویل می‌شود.

به این صفحه بروید و نامه خطاب به بان کی مون را امضا کنید. دوستان و آشنایان خود را نیز برای این کار خبر کنید. معرفی فوری این صفحه و پروژه را هم فراموش نکنید. آخرین فعالیت‌ها در این زمینه را هم می‌توانید در فیس‌بوک و تویتر کلمه دنبال کنید.

اگر به دمکراسی ،آزادی بیان و استقلال مطبوعات احترام میگذارید،مطالب مخاطب آقای بان کی مون را هم باید منعکس کنید.
........................................................................................
با اشاره به سلطه قدرت هاي استكباري بر اين نهاد بين المللي
رهبر انقلاب : تركيب سازمان ملل معيوب است

ولي امر مسلمين جهان در ديدار با دبير كل سازمان ملل متحد فرمودند: متأسفانه تركيب سازمان ملل متحد معيوب است و زورگوترين قدرتهاي دنيا، كه داراي سلاح اتمي و سابقه استفاده از آن نيز هستند بر شوراي امنيت مسلط شده اند.http://www.kayhannews.ir/910609/14.htm#other1401

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

نظر شما پس از تایید دبیر وب‌سایت منتشر می‌شود.

لطفا به زبان فارسی کامنت بگذارید.
برای نوشتن به زبان فارسی می توانید از ادیتور زمانه استفاده کنید.

کامنتهایی که حاوی اتهام، توهین و یا حمله شخصی باشد هرز محسوب می شود و
منتشر نخواهد شد.

 

لینک به ادیتور زمانه:         

برای عبور از سد فیلترینگ

پرونده ۱۳۹۱ / چشم‌انداز ۱۳۹۲

مشخصات تازه دریافت برنامه های رادیو زمانه  از ماهواره:

ماهواره  :Eutelsat

هفت درجه شرقی

پولاریزاسیون افقی 

سیمبول ریت ۲۲

فرکانس ۱۰۷۲۱مگاهرتز

همیاران ما