"جلسه بحران" در مجلس: حذف ارز مسافرتی دولتی
در جلسه غيرعلنی امروز مجلس ايران با شرکت مسئولان دولتی اقتصاد ايران بهمنظور بررسی وضعيت بحرانی کنونی، محمود بهمنی، رئيس کل بانک مرکزی ايران، با حذف ارز مسافرتی موافقت کرد و گفت از اين پس ارز مسافرتی صرفاً به سفرهای زيارتی و حج اختصاص خواهد يافت.
به گزارش منابع خبری ايران به دليل اهميت وضعيت بحرانی کنونی اقتصاد ايران در جلسه غيرعلنی امروز چهارشنبه چهارم مردادماه مجلس، مهدی غضنفری وزير صنعت، معدن و تجارت، صادق خليليان، وزير جهاد کشاورزی، شمسالدين حسينی وزير اقتصاد و دارايی و رستم قاسمی وزير نفت به همراه محمود بهمنی رئيس کل بانک مرکزی شرکت داشتند.
قيمت ارز، نابسامانی صنايع و بهويژه خودروسازیها، گرانی و تورم در کالاهای اساسی، افزايش قيمت محصولات کشاورزی، نابسامانی در بازار لبنيات و مرغ، کاهش ارز مسافرتی، عدم اختصاص تسهيلات بانکی، تحريم و وابستگی بودجه به نفت، از جمله مسائلی بود که در جلسه غيرعلنی امروز در مورد آنها صحبت شد.
عبدالکريم رجبی، عضو کميسيون اقتصادی مجلس گفت: "پيشنهاد نمايندگان به رئيس کل بانک مرکزی در جلسه غيرعلنی امروز اين بود که از اين پس فقط زائران عتبات و حجاج بتوانند از ارز مسافرتی استفاده کنند و ساير مسافران از بازار آزاد ارز تهيه کنند که اين پيشنهاد با نظر مساعد بهمنی مواجه شد و وی قول داد که اين موضوع به تصويب برسد."
۹ نماينده مجلس در اين جلسه با انتشار بيانيهای خواستار آن شدند که ستادی از نهادهای حکومتی با برخورداری از اختيارات کافی تشکيل شود تا کليه تصميمات اقتصادی در بخشهای داخلی و خارجی را در مقطع زمانی يکساله برعهده گيرند
بهگفته رئيس کل بانک مرکزی، قرار است سقف دريافت ارز مسافران به صفر برسد و برای زائران عازم خارج از کشور نيز سقف ارزی ۴۰۰ دلار در نظر گرفته شود.
اين در حالی است که رضا رحمانی، رئيس کميسيون صنايع و معادن مجلس گفته است: "پرداخت ۴۰۰ دلار به هر زائر نه هزينههای مسافران را تأمين میکند و نه درآمد چندانی نصيب دولت میکند."
بر اساس قانون، در ايران به هر مسافر هوايی خارج از کشور تا سقف هزار دلار يا معادل آن به ساير ارزهای خارجی به نرخ رسمی دولتی يعنی ۱۲۲۶ تومان پرداخت میشود.
از آنجا که جلسه امروز مجلس بهشکل غيرعلنی برگزار شد جزئيات اين جلسه نيز در رسانهها بازتاب نيافت. علی لاريجانی، رئيس مجلس و برخی از نمايندگان تنها مطالب کلی از اين جلسه را ارائه دادند.
علی لاريجانی گفت: "اين جلسه نتايج اوليهای از لحاظ تعامل دولت با مجلس داشت."
علی ايرانپور، عضو کميسيون کشاورزی مجلس گفت مسئولان اقتصادی در جلسه امروز به نقش تحريمها در وضعيت اقتصادی کشور اشاره کردهاند.
ايرج نديمی، عضو کميسيون اقتصادی مجلس جلسه غيرعلنی امروز را جلسه "اطلاع رسانی" و نه "اقناعی" دانست و گفت: "سه مشکل برای واردات کالا وجود دارد، گشايش اعتبار متوقف شده است، انتقال ارز از خارج به داخل انجام نمیشود و برخی کشورها میخواهند به جای اينکه به ما ارز بدهند، از آنها جنس بخريم يا به مقصد آنها جنس حمل کنيم."
همچنين ۹ نماينده مجلس در اين جلسه با انتشار بيانيهای خواستار آن شدند که ستادی از نهادهای حکومتی با برخورداری از اختيارات کافی تشکيل شود تا کليه تصميمات اقتصادی در بخشهای داخلی و خارجی را در مقطع زمانی يکساله برعهده گيرند.
دو پيشنهاد ديگر نيز در جلسه امروز مطرح شد که يکی تشکيل کميسيونی دارای اختيارات تام برای شرايط خاص اقتصادی و مديريت شرايط بحرانی است و ديگری تکليف دولت برای استفاده بيشتر از اعتبارات ماده ۲۹ قانون بودجه در شرايط بحرانی است که به هيئت مديره بانکها اجازه میدهد در زمانی که توليدکنندگان با مشکلات اقتصادی روبهرو میشوند با پرداخت تسهيلات از آنان حمايت بيشتری کنند.
اين سه پيشنهاد هنوز بهطور کامل پذيرفته نشده است.
وضعيت اقتصاد ايران در يک سال اخير رو به وخامت نهاده است. اين وضعيت با شدت يافتن تحريمهای جهانی عليه اين کشور، بهويژه تحريم نفتی آن به دليل پيشبرد برنامه هستهای که به گفته آژانس بينالمللی انرژی اتمی "نگرانکننده" است و احتمال استفاده از آن برای دستيابی به سلاح هستهای میرود، ايجاد شده است.
آبنوش٬ فرمانده سپاه قزوین:
تحریمها به خاطر انتظار ظهور امام زمان است
ارسال کردن دیدگاه جدید