خانه | خبر | اخبارایران

درخواست از کميسر عالی حقوق بشر در مورد وضعيت کبودوند در زندان

جمعه, 1391-03-19 10:54
نسخه قابل چاپنسخه قابل چاپ

نزديک به ۳۵۰ فعال اجتماعی، سیاسی و مطبوعاتی طی نامه‌ای خطاب به ناوی پيلای، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، از وی خواستند تا برای انتقال محمدصدیق کبودوند، زندانی سياسی در حال اعتصاب غذا به خارج از زندان، تلاش کند.

آن‌ها در اين بيانيه نوشتند: "ما امضاکنندگان این نامه مراتب نگرانی‌مان را بابت وضعیت حاد محمدصدیق کبودوند، روزنامه‌نگار و فعال سرشناس حقوق بشر ایرانی که در زندان اوین تهران دست به اعتصاب غذا زده، اعلام می‌کنیم."

محمدصديق کبودوند، فعال حقوق بشر از تاريخ شنبه ششم خردادماه جاری اعتصاب غذای خود را در زندان آغاز کرده است.

محمدصديق کبودوند پيش از اين نيز از ۲۵ اردبيهشت‌ماه سال جاری به دليل اين‌که با درخواست پياپی برای ملاقات فرزند بيمارش موافقت نشده بود پنج روز دست به اعتصاب غذا زده بود.

محمدصديق کبودوند، از تاريخ شنبه ششم خردادماه جاری اعتصاب غذای خود را در زندان اوين آغاز کرده است

مسئولان از او خواسته بودند اعتصابش را بشکند تا آن‌ها با درخواست مرخصی‌اش موافقت کنند اما چند روز بعد به او اعلام شد که اين درخواست رد شده است.

امضاکنندگان نامه به کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل نوشته‌اند: "این روزها موضوع جدیدی که علاوه بر مشکلات جسمی، وضعیت روحی آقای کبودوند را حادتر کرده، این است که پسرش پژمان کبودوند، به دلیل ابتلا به یک بیماری خونی صعب‌العلاج، چندین هفته است که در بیمارستان بستری است و پدر، بارها از مسئولان قضایی خواسته است به او مرخصی بدهند تا بتواند در کنار فرزندش باشد و به درمان و آرامش روحی و روانی پسرش کمک کند."

آن‌ها افزوده‌اند: "مخالفت با این درخواست، باعث شده تا این روزنامه‌نگار و فعال حقوق بشر اعلام کند برای اعتراض به این ستم، هیچ راهی جز دست زدن به اعتصاب غذای نامحدود در زندان برایش نمانده است."

اين فعالان اجتماعی، سیاسی و مطبوعاتی از ناوی پيلای تقاضا کرده‌اند که وضعیت محمدصدیق کبودوند و نیز "برخوردهای فراقانونی دستگاه قضایی" با این فعال حقوق بشر، را پی‌گیری کند و نگرانی‌های موجود نسبت به وضعیت حاد جسمی محمدصدیق کبودند را به مقامات عالی جمهوری اسلامی انتقال دهد.

افزون بر اين آن‌ها از کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل خواسته‌اند از هرتلاشی برای مداوای محمدصدیق کبودوند در خارج از زندان و نیز بودن بر بالین فرزند بیمارش دریغ نکند. داریوش آشوری، سهراب رزاقی، رضا علیجانی، علی افشاری، پرستو فروهر، منصوره بهکيش، آسیه امینی، منصوره شجاعی، محبوبه عباسقلی‌زاده، خدیجه مقدم، رضوان مقدم، رؤيا طلوعی، نوشابه امیری، پرتو نوری‌علا، سوسن طهماسبی، اکبر سردوزامی، بهروز خليق، سيروس ملکوتی، انصافعلی هدايت، یوسف عزیزی بنی‌طرف و داريوش مجلسی از جمله امضاکنندگان اين نامه هستند.

محمدصديق کبودوند در تير ماه ۱۳۸۶ بازداشت و در دادگاه انقلاب اسلامی تهران به اتهام "اقدام عليه امنيت ملی" از طريق تشکيل و اداره سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان به ۱۰ سال حبس و اتهام "تبليغ عليه نظام جمهوری اسلامی" به يک‌ سال زندان محکوم شد.

انتشار هفته‌نامه پيام مردم و تأسيس سازمان حقوق بشر کردستان از جمله فعاليت‌های محمدصديق کبودوند به‌شمار می‌روند.

او در مراسم سال ۲۰۰۹ "جوايز مطبوعات بريتانيا" به‌عنوان "روزنامه‌نگار بين‌المللی سال" برگزيده شد و در زمستان سال ۱۳۸۷ نيز جايزه "هلمن–همت" سازمان ديده‌بان حقوق بشر را دريافت کرد.
 

Share this
Share/Save/Bookmark

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

نظر شما پس از تایید دبیر وب‌سایت منتشر می‌شود.

لطفا به زبان فارسی کامنت بگذارید.
برای نوشتن به زبان فارسی می توانید از ادیتور زمانه استفاده کنید.

کامنتهایی که حاوی اتهام، توهین و یا حمله شخصی باشد هرز محسوب می شود و
منتشر نخواهد شد.

 

لینک به ادیتور زمانه:         

برای عبور از سد فیلترینگ

پرونده ۱۳۹۱ / چشم‌انداز ۱۳۹۲

مشخصات تازه دریافت برنامه های رادیو زمانه  از ماهواره:

ماهواره  :Eutelsat

هفت درجه شرقی

پولاریزاسیون افقی 

سیمبول ریت ۲۲

فرکانس ۱۰۷۲۱مگاهرتز

همیاران ما