خانه | خبر | اخبارایران

کبودوند به بهداری اوين منتقل شد

دوشنبه, 1391-03-15 18:38
نسخه قابل چاپنسخه قابل چاپ

محمدصديق کبودوند، زندانی سياسی کُرد که در اعتصاب غذا به‌سر می‌برد، در پی وخامت حالش به بهداری زندان اوين منتقل شد.

به گزارش تارنمای کلمه، محمدصديق کبودند، فعال حقوق بشر که دوران محکوميت خود را در زندان اوين سپری می‌کند و از روز شنبه ششم خردادماه برای چندمين بار به اعتصاب غذا دست زده است، صبح روز يکشنبه ١۴خردادماه به بهداری زندان اوين منتقل شد.

بنا به اين گزارش وی به علت کاهش شديد فشار خون و وخيم شدن وضعيت جسمانی‌اش در اين بهداری مورد معاينه و درمان قرار گرفت.

محمدصديق کبودوند از بيماری پروستات رنج می‌برد و پزشکی قانونی برای وی عدم تحمل کيفر صادر کرد اما مسئولان قضايی به اين موضوع توجهی نکرده‌اند

محمدصديق کبودوند اعلام کرده است اين بار تا زمانی که به او برای ملاقات فرزند بيمارش مرخصی داده نشود اعتصابش را نخواهد شکست.

محمدصديق کبودوند اعلام کرده است اين بار تا زمانی که به او برای ملاقات فرزند بيمارش مرخصی داده نشود اعتصابش را نخواهد شکست

محمدصديق کبودوند پيش از اين نيز از ۲۵ اردبيهشت‌ماه سال جاری به دليل اين‌که با درخواست پياپی برای ملاقات فرزند بيمارش موافقت نشده بود پنج روز دست به اعتصاب غذا زده بود.

مسئولان از او خواسته بودند اعتصابش را بشکند تا آن‌ها با درخواست مرخصی‌اش موافقت کنند اما چند روز بعد به او اعلام شد که اين درخواست رد شده است.

پريناز حسنی، همسر محمدصديق کبودوند پيش از اين به کمپين بين‌المللی حقوق بشر در ايران گفته بود: "فرزند من بيماری صعب‌العلاجی پيدا کرده است و پزشکان گفته‌اند ممکن است حضور پدرش در روند بهبودی او تأثيرگذار باشد. من از مقامات قضايی کشورم می خواهم تا فقط به قانونی که خودشان وضع کرده‌اند احترام بگذارند و طبق قانون به همسرم مرخصی بدهند چون حق هر زندانی ايرانی داشتن مرخصی است."

محمدصديق کبودوند در تير ماه ۱۳۸۶ بازداشت و در دادگاه انقلاب اسلامی تهران به اتهام "اقدام عليه امنيت ملی" از طريق تشکيل و اداره سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان به ۱۰ سال حبس و اتهام "تبليغ عليه نظام جمهوری اسلامی" به يک‌ سال زندان محکوم شد.

انتشار هفته‌نامه پيام مردم و تأسيس سازمان حقوق بشر کردستان از جمله فعاليت‌های محمدصديق کبودوند به‌شمار می‌روند.

هفته‌نامه پيام مردم از سال ۱۳۸۲ در زمينه سياسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی اجازه انتشار يافت. اين هفته‌نامه که به دو زبان فارسی و کردی منتشر می‌شد، بيشتر به حقوق بشر، دموکراسی، حقوق زنان، حقوق اقليت‌ها و مردم کرد و حقوق مدنی و شهروندی اختصاص داشت.

اين هفته‌نامه در سال ۱۳۸۴ به دستور دادگستری کردستان توقيف شد.

او در مراسم سال ۲۰۰۹ "جوايز مطبوعات بريتانيا" به‌عنوان "روزنامه‌نگار بين‌المللی سال" برگزيده شد و در زمستان سال ۱۳۸۷ نيز جايزه "هلمن–همت" سازمان ديده‌بان حقوق بشر را دريافت کرد.
 

Share this
Share/Save/Bookmark

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

نظر شما پس از تایید دبیر وب‌سایت منتشر می‌شود.

لطفا به زبان فارسی کامنت بگذارید.
برای نوشتن به زبان فارسی می توانید از ادیتور زمانه استفاده کنید.

کامنتهایی که حاوی اتهام، توهین و یا حمله شخصی باشد هرز محسوب می شود و
منتشر نخواهد شد.

 

لینک به ادیتور زمانه:         

برای عبور از سد فیلترینگ

پرونده ۱۳۹۱ / چشم‌انداز ۱۳۹۲

مشخصات تازه دریافت برنامه های رادیو زمانه  از ماهواره:

ماهواره  :Eutelsat

هفت درجه شرقی

پولاریزاسیون افقی 

سیمبول ریت ۲۲

فرکانس ۱۰۷۲۱مگاهرتز

همیاران ما