"ايران به پيشنهاد آمريکا مشکوک است اما از آن استقبال میکند"
مقامهای ايران اعلام کردند که نسبت به حمايت احتمالی دولت اوباما از ادامه يافتن بخشی از پروژه غنیسازی اورانيوم ايران مشکوک هستند اما در عين حال معتقدند که اين میتواند سرآغاز خوبی برای مذاکرات آينده درباره برنامه هستهای اين کشور باشد.
به گزارش روزنامه لسآنجلس تايمز، اظهارات مقامهای ايران در واکنش به سخنان برخی مقامهای ارشد دولت آمريکا مطرح شده است که روز گذشته، ۹ ارديبهشت (۲۸ آوريل) در گزارشی در همين روزنامه منتشر شده بود.
مقامهای آمريکايی گفته بودند اگر حکومت ايران با نظارت دقيقتر و گستردهتر بازرسان بينالمللی بر نيروگاههايش موافقت کند، احتمال دارد که آمريکا نيز به اين کشور اجازه ادامه يافتن پروژه غنیسازی اورانيوم تا غلظت پنج درصد را بدهد.
يکی از مسئولان وزارت امور خارجه ايران مشروط به پنهان ماندن هويتش به روزنامه لسآنجلس تايمز گفت: "اگر اين پيشنهاد از سوی هر شش کشوری که با ايران وارد مذاکره شدند و همچنين آژانس بينالمللی انرژی اتمی مطرح شود، میتوان آن را سرآغاز خوبی بهشمار آورد."
آمريکا، چين، روسيه، فرانسه، بريتانيا و آلمان روز چهاردهم آوريل با ايران در استانبول ترکيه وارد مذاکره شدند و اين مذاکرات قرار است که در ماه مه از سر گرفته شود.
اين مقام ايرانی با اشاره به واحد غنیسازی اورانيوم اين کشور اظهار داشت: "چيزی که من با اطمينان میتوانم به شما بگويم اين است که ايران هرگز سايت هستهای فردو را تعطيل نخواهد کرد. اما درباره مواردی چون غنیسازی ۲۰ درصدی اورانيوم راه مذاکره را باز میگذارد."
يک مقام وزارت امور خارجه ايران: به نظر من پيشنهاد اوباما پيشنهاد خوبی است به شرط آنکه بقيه نيز در مورد آن اتفاق نظر داشته باشند
اين مقام وزارت امور خارجه ايران افزود: "به نظر من پيشنهاد اوباما پيشنهاد خوبی است به شرط آنکه بقيه نيز در مورد آن اتفاق نظر داشته باشند."
به گزارش آژانس بينالمللی انرژی اتمی، ايران ۲۱۰ پوند اورانيوم ۲۰ درصدی توليد کرده است. اين اقدام به گفته مقامهای اين کشور با اهدافی صلحآميز صورت گرفته است.
ايران در عين حال تا به امروز حدود شش تُن اورانيوم پنج درصدی توليد کرده که حداکثر درجه خلوص اورانيوم برای کاربردهای غيرنظامی محسوب میشود.
مقام ايرانی در ادامه سخنانش به لسآنجلس تايمز گفت که با توجه به رفتارهای متفاوت نمايندگان کشورهای مذاکرهکننده با ايران در اجلاس استانبول، آنها احتمالأ به دشواری در مورد پيشنهاد دولت اوباما در اين رابطه به اتفاق نظر خواهند رسيد.
به گفته او، نماينده فرانسه در آن اجلاس رفتاری "بیادبانه" از خود نشان داده حال آن که رفتار نماينده آمريکا بهطور غيرمنتظرهای "مؤدبانه" بوده است.
حميدرضا ترقی، از اعضای حزب مؤتلفه ايران که از احزاب نزديک به آيتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ايران محسوب میشود نيز در اينباره اظهار داشت: "ايران با پذيرش داوطلبانه پروتکل الحاقی که اجازه بازديدهای ناگهانی از تأسيسات هستهای اين کشور را میداد، ضرر و زيان زيادی متحمل شده است."
او افزود: "بازرسان آژانس بينالمللی انرژی اتمی به جاسوس تبديل شدند و دانشمندان هستهای ما را لو دادند که همين باعث ترور برخی از آنها شد."
او در نهايت گفت، هر زمان که تحريمها عليه ايران ملغی شود و حقوق کشور ما را در استفاده از انرژی هستهای برای مقاصد صلحآميز بهرسميت شناختند، مجلس ايران نيز آماده مصالحه خواهد شد.
آمريکا و متحدان غربی آن ايران را متهم میکنند که قصد توليد سلاحهای هستهای دارد، اما ايران اين ادعا را همواره رد کردهاست و بر صلحآميز بودن برنامه هستهای خود تأکيد میکند.
سگان از ناتوانی مهربانند٬ و گر نه سگ کجا و مهربانی. این به به و چه و چه گفتن حکومت ملایان از آنجاست که کفگیرشان به ته دیگ جنایتشان خورده و دندانشان شکسته و شیشه عمرش در حالا سقوط ته دره است. و گر نه که آنها با شیطان بزرگ همنشین نمی شدند. مردم ایران باید بداند که که امروز روز خانه نشستن نیست. باید این جرثومه های نجاست را از سر خوان یغمای بیرون کند.
با تایید نظر بالا می خواهم بگویم که ما واقعا با جماعت سفلهگان روبروییبم. **** مهدی خزعلی از مردم خواسته است که بروند و به علی مطهری رای بدهند. و علی مطهری فرزند و پیرو یکی از ضد ایرانی ترین ملایان است که به ایران و ایرانیت و از تریبون ****مسجد ضدیت خودش را با ایران و ایرانی و با نوروز و چهارشنبه سوری و فرهنگ و تمدن آن روضه خوانی کرده است. م****
ارسال کردن دیدگاه جدید