مخالفت رئيس پيشين موساد با حمله نظامی به ايران
مير داگان، رئيس پيشين سازمان اطلاعات و امنيت اسرائيل (موساد) با حمله نظامی به ايران مخالفت کرد.
مير داگان Meir Dagan که در ژانويه ۲۰۱۱ پس از هشت سال رهبری موساد از اين مسئوليت کنار رفت؛ در گفتوگويی با شبکه تلويزيونی سیبیاس آمريکا گفت که در حال حاضر با حمله نظامی به تأسيسات اتمی جمهوری اسلامی ايران مخالف است.
داگان گفت: "حمله به ايران، پيش از آنکه به روشهای ديگر بينديشيم، قابل اتکا نيست."
رئيس پيشين موساد در اين گفتوگو که قرار است روز يکشنبه ۲۱ اسفندماه (۱۱ مارس) بهطور کامل از شبکه سیبیاس پخش شود افزود: "باراک اوباما بهروشنی گفت که گزينه نظامی در مورد ايران در نظر گرفته میشود و به اين کشور اجازه دستيابی به سلاح هستهای داده نخواهد شد. بر اساس تجربه، من به آمريکايیها اعتماد میکنم."
دولت اسرائيل در هفتههای اخير تهديدات نظامی خود عليه ايران را بهمنظور "جلوگيری از دستيابی اين کشور به سلاح اتمی" افزايش داده است.
خبر وعده باراک اوباما به بنيامين نتانياهو مبنی بر فروش تسليحات به اسرائيل، در صورت عدم حمله به ايران، توسط سخنگوی کاخ سفيد تکذيب شد
بنيامين نتانياهو، نخستوزير اسرائيل روز دوشنبه ۱۵ اسفندماه (چهارم مارس) در ديدار خود از آمريکا با بيان اينکه نه ديپلماسی و نه تحريمها مانع از خنثی شدن برنامه بحثبرانگيز اتمی ايران نشدهاند، گفت: "هيچ يک از ما نمیتوانيم مدت زمان طولانی صبر کنيم."
باراک اوباما، رئيس جمهور آمريکا در اين ديدار استفاده از حمله نظامی را آخرين راه چاره دانست و گفت طرفدار ديپلماسی و تحريمها برای منصرف کردن ايران از دستيابی به سلاح هستهای است.
تهران همچنان اعلام میکند که برنامه هستهايش "صلحآميز" است و جنبه نظامی ندارد.
علیاصغر سلطانيه سفير و نماينده دائم ايران در آژانس بينالمللی انرژی اتمی روز گذشته در آخرين روز نشست شورای حکام طی سخنانی ضمن تأکيد بر "صلحآميز" بودن برنامه هستهای ايران، تهديدات اسرائيل مبنی بر حمله به تأسيسات هستهای را نقض قطعنامه ۵۳۳ آژانس دانست.
سلطانيه گفت: "حمله عليه تأسيسات هستهای تحت پادمان يک عضو معاهده منع اشاعه هستهای توسط يک غير عضو، ناگزير به فروپاشی معاهده منجر خواهد شد."
قطعنامه ۵۳۳ کنفرانس عمومی آژانس بينالمللی انرژی اتمی در سال ۱۹۹۰ تصويب شد و در آن هرگونه حمله يا تهديد عليه تأسيسات هستهای با مقاصد صلحآميز نقض اصول منشور ملل متحد، حقوق بينالملل و اساسنامه آژانس عنوان شده است.
سلطانيه از دولتهای عضو آژانس خواست که نقض قطعنامه آژانس را محکوم کنند و از مديرکل آژانس بخواهند که براساس قطعنامه مزبور، هرگونه تحول در اين زمينه را به کنفرانس عمومی بعدی و شورای امنيت ملل متحد گزارش کند.
در همين حال رسانههای اسرائيل گزارش دادهاند که در جريان ديدار بنيامين نتانياهو از آمريکا، باراک اوباما به وی وعده داده است که اگر اسرائيل به ايران حمله نکند آمريکا جنگندهها، هواپيماهای مدرن سوخترسان و بمبهای سنگرشکن در اختيار اين کشور قرار خواهد داد.
در واکنش به اين خبر، جی کارنی، سخنگوی کاخ سفيد، امروز گفت که رهبران آمريکا و اسرائيل در اينباره صحبتی نداشتهاند.
جی کارنی افزود باراک اوباما و بنيامين نتانياهو نه در مورد کمک تسليحاتی گفتوگو کردهاند و نه در اين رابطه توافقی صورت گرفته است.
آمريکا و کشورهای غربی در يک سال گذشته فشارها و تحريمها را عليه ايران شديدتر کردهاند.
تحريم بانک مرکزی و تحريم صادرات نفت ايران به اتحاديه اروپا شديدترين تحريمهايی است که در دو ماه گذشته عليه ايران برقرار شده است. تحريم نفت ايران از تير ۱۳۹۱ اجرا میشود.
ايران در مقابل میگويد با وجود اين تحريمها از برنامه اتمیاش عقبنشينی نمیکند.
ارسال کردن دیدگاه جدید