لاوروف: تحريمها عليه ايران نتيجه خوبی ندارد
سرگی لاوروف، وزير خارجه روسيه میگويد تحريمها عليه ايران "نتيجه خوبی ندارد."
به گزارش ريا نووستی، لاوروف دوشنبه ۳۰ ژانويه (۱۰ بهمن ۱۳۹۰) گفت تصميم ايران برای قطع صادرات نفت نشان داد که هر تصميمی اقدام متقابلی را به دنبال خواهد داشت.
اشاره وی به گفتههای مقامات جمهوری اسلامی ایران است که میگویند در واکنش به تصميم اتحاديه اروپا در تحريم نفت ايران قصد دارند فروش نفت را به برخی از کشورهای اروپایی متوقف کنند.
به گفته لاوروف اين تحريمها علیه ایران "سازنده" نيست و نتايج "معکوس" به دنبال خواهد داشت.
روسيه پيش از اين نيز مخالفت خود را با گسترش تحريمهای يک جانبه عليه ايران اعلام کرده بود.
روسيه می گويد مناقشه هستهای ايران بايد از راه ديپلماتيک و در چارچوب گروه ۱+۵ حل شود.
گروه ۱+۵ (آمريکا، روسيه، بريتانيا، فرانسه، چين به اضافه آلمان) از سال ۲۰۰۳ ميلادی (۱۳۸۲) به همراه آژانس بينالمللی انرژی اتمی خواهان آن است که ايران کارهای مربوط به غنیسازی اورانيوم را متوقف کند اما ايران اين خواسته را نپذيرفته است.
تاکنون ايران و گروه ۱+۵ چند دور مذاکرات برگزار کردهاند اما اين گفتوگوها بدون نتيجه مشخصی پايان يافته است.
سرگی لاوروف: تصميم ايران برای قطع صادرات نفت نشان داد که هر تصميمی اقدام متقابلی را به دنبال خواهد داشت.
با شکست گفتوگوهای هستهای غرب با ايران و تصميم جمهوری اسلامی برای غنیسازی اورانيوم، آژانس بينالمللی انرژی اتمی پرونده ايران را در سال ۱۳۸۶ به شورای امنيت سازمان ملل فرستاد.
شورای امنيت سازمان ملل از سال ۲۰۰۶ تاکنون چهار بار ايران را تحريم کرده است.
شورای امنيت در دسامبر ۲۰۰۶ قطعنامه ۱۷۳۷، مارس ۲۰۰۷ قطعنامه ۱۷۴۷، مارس ۲۰۰۸ قطعنامه ۱۸۰۳ و ژوئن ۲۰۱۰ قطعنامه ۱۹۲۹ را عليه ايران تصويب کرد.
در اين قطعنامهها "جلوگيری از انتقال فناوری موشکی به ايران، ممنوعيت فروش تکنولوژی اتمی به ايران، ممنوعيت خريد تسليحات از ايران، قطع همکاری با چند بانک ايرانی و تحريم سپاه پاسداران و کشتيرانی" از موارد عمدهای است که به تصويب رسيده است.
آمريکا و اتحاديه اروپا نيز در اين سالها تحريمهای يکجانبهای عليه ايران اعمال کردهاند.
وزيران امور خارجه ۲۷ کشور عضو اتحاديه اروپا روز دوشنبه سوم بهمن ماه (۲۳ ژانويه) در نشست خود در بروکسل تصميم گرفتند واردات نفت از ايران به کشورهای اروپايی را تحريم کنند. اين کشورها قرار است تا يکم ژوئيه سال ۲۰۱۲ واردات نفت خود از ايران را بهطور کامل متوقف کنند.
افزون بر تحريم نفتی و اعمال تحريمهای مالی عليه بانک مرکزی ايران ممنوعيت صادرات تجهيزات مهم برای صنعت نفت و انتقال فنآوریهای مربوط به ايران نيز برقرار شده است.
مقامهای ايران اين تصميم جديد اتحاديه اروپا را بیتأثير دانسته و گفتهاند بازارهای بسياری برای جايگزينی فروش نفت ايران وجود دارد.
آمريکا که پيش از اتحاديه اروپا ايران را مورد تحريمهای متعدد، از جمله تحريم بانک مرکزی و بانک تجارت قرار داده بود از تحريمهای جديد اروپا عليه ايران استقبال کرد.
آمريکا همچنين در حال رايزنی با کشورهای مختلف برای کاهش واردات نفت خود از ايران است.
کشورهای غربی میگويند نگران وجود "ابعاد نظامی" در برنامه اتمی ايران هستند اما مقامات ايران میگويند در برنامه اتمی "اهداف صلحآميز" را دنبال میکنند.
آره تحريمها نتيجه خوبي براي جيب تو ندارد!
ارسال کردن دیدگاه جدید