خانه | خبر | اخبارایران

نرگس محمدی برنده جايزه "پر آنگر" سوئد شد

چهارشنبه, 1390-08-04 14:53
نسخه قابل چاپنسخه قابل چاپ

جايزه سال ۲۰۱۱ دولت و بنياد تاريخ زنده سوئد، به نرگس محمدی، روزنامه‌نگار و نايب‌رئيس کانون مدافعان حقوق بشر ايران اعطا شد.

به گزارش زمانه، اين جايزه هر سال به نام يکی از فعالان تاريخ دمکراسی‌خواهی سوئد، به يکی از کسانی اعطا می‌شود که در نقاط مختلف جهان در راه تحقق دمکراسی و حقوق بشر فعاليت می‌کنند.

هيأت داوران، امسال نام "پر آنگر" (۱۹۱۳- ۲۰۰۲)، حقوقدان و فعال حقوق بشری در سال‌های جنگ جهانی دوم را بر اين جايزه نهاده‌اند.

اسکيل فرانک، سخنگوی هيأت داوران در بيانيه‌ای تاکيد کرده است که نرگس محمدی، به‌عنوان يکی از فعالان حقوق بشر در جهان، شايسته قدردانی است.

اسکيل فرانک، سخنگوی هيأت داوران: او برای آزادی بيان و حقوق بشر در ايران هزينه داده، بارها دستگير شده و از سوی بازداشت‌کنندگان مورد بی‌احترامی قرار گرفته است و حال در بازداشت خانگی به‌سر می‌برد

اسکيل فرانک افزود: "او برای آزادی بيان و حقوق بشر در ايران هزينه داده، بارها دستگير شده و از سوی بازداشت‌کنندگان مورد بی‌احترامی قرار گرفته است و حال در بازداشت خانگی به‌سر می‌برد."

نرگس محمدی از سال ۱۳۸۸ ممنوع‌الخروج است و در حال حاضر امکان خروج از ايران و شرکت در مراسم برگزاری اعطای جايزه پرآنگر را ندارد. به همين خاطر به‌درخواست هيأت داوران اين جايزه به شيرين عبادی، حقوقدان ايرانی و برنده جايزه صلح نوبل، سپرده خواهد شد.

مراسم اعطای اين جايزه روز ۱۴ نوامبر برگزار خواهد شد و شيرين عبادی برای شرکت در اين مراسم به استکهلم سفر خواهد کرد.

در بيانيه جايزه پر آنگر به‌نقل از خانم عبادی تاکيد شده است که اهدای چنين جوايزی، نقش به‌سزايی در "ايجاد افکار عمومی به سود فعالان حقوق بشر در ايران و خاورميانه" دارد.

نرگس محمدی و شيرين عبادی در کانون مدافعان حقوق بشر با هم فعاليت می‌کردند. اين کانون در سال ۱۳۸۰ به ابتکار خانم عبادی، و شمار ديگری از وکلا و فعالان حقوق بشر در ايران پايه‌گذاری شد.

خانم محمدی همچنين از اعضای شورای ملی صلح است که در سال ۱۳۸۶ و هم‌زمان با احتمال حمله نظامی خارجی به تأسيسات هسته‌ای ايران، با هدف کمک به حل‌وفصل مسالمت‌آميز اين بحران به ابتکار کانون مدافعان حقوق بشر تأسيس شد.
 

Share this
Share/Save/Bookmark

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

نظر شما پس از تایید دبیر وب‌سایت منتشر می‌شود.

لطفا به زبان فارسی کامنت بگذارید.
برای نوشتن به زبان فارسی می توانید از ادیتور زمانه استفاده کنید.

کامنتهایی که حاوی اتهام، توهین و یا حمله شخصی باشد هرز محسوب می شود و
منتشر نخواهد شد.

 

لینک به ادیتور زمانه:         

برای عبور از سد فیلترینگ

پرونده ۱۳۹۱ / چشم‌انداز ۱۳۹۲

مشخصات تازه دریافت برنامه های رادیو زمانه  از ماهواره:

ماهواره  :Eutelsat

هفت درجه شرقی

پولاریزاسیون افقی 

سیمبول ریت ۲۲

فرکانس ۱۰۷۲۱مگاهرتز

همیاران ما