خانه | خبر | اخبارایران

درخواست از‌ بان ‌کی مون برای رسیدگی به وضعیت زندانیان سیاسی

سه شنبه, 1390-03-10 11:57
نسخه قابل چاپنسخه قابل چاپ
۱۵۱ نفر از چهره‌های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی ایرانی در نامه‌ای به‌بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد خواستار تسریع در تعیین نماینده ویژه حقوق بشر در رابطه با ایران و رسیدگی به «وضع اسفناک زندانیان، نحوه بازجویی از آنان، روند دادرسی و شرایط غیر انسانی برخی زندان‌ها» شدند. 
 
در این نامه که از سوی شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل به دبیرکل سازمان ملل متحد ارسال شده، آمده است: «زندان‌های جمهوری اسلامی ایران مملو از فعالان سیاسی و مدنی است که به دنبال دستگیری‌های گسترده، نه تنها متحمل شرایط سخت بازداشت و شکنجه‌ها و فشارهای جسمی و روانی در مدت بازجویی می‌شوند، بلکه در مغایرت با قوانین داخلی و تعهدات حقوقی بین‌المللی ایران، حقوق اولیه‌شان نقض می‌شود و در اکثر موارد با حکم‌های سنگین دادگاهای فرمایشی روبرو می‌شوند.» 
 
امضاکنندگان این نامه می‌گویند که زندانیان سیاسی ایران در زندان‌هایی «بسیار شلوغ با حداقل امکانات زیستی و رفاهی و در شرایطی بسیار دشوار»، به ویژه در زندان‌های مشترک با متهمان به قتل، تجاوز و اعتیاد نگهداری می‌شوند. 
 
فعالان سیاسی و مدنی ایران خواسته‌اند که دولت ایران جهت انجام تعهدات حقوقی بین‌المللی خود درخصوص حقوق زندانیان و متهمین و نیز تعهدات حقوقی داخلی خود در خصوص اصول اولیه دادرسی عادلانه و حقوق متهم تحت فشار قرار گیرد 
 این نامه با اشاره به اعتصاب غذای شماری از زندانیان رجایی‌شهر، افزوده است که «گزارش‌های تکان‌دهنده‌ای» در رابطه با نحوه بازجویی و آماده‌سازی برای «اعتراف اجباری» از برخی زندانیان رجایی‌شهر، قرچک ورامین و اهواز دریافت شده است. 
 
بر اساس اخبار منتشر شده در رسانه‌ها شماری از زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر کرج در اعتراض به «وضعیت نامناسب زندان و بدرفتاری ماموران» دست به اعتصاب غذا زده‌اند. این اعتصاب غذا که از سوی یک گروه یازده نفره آغاز شده بود، از سوی دیگر زندانیان ادامه پیدا کرده است. منصور اسانلو، رسول بداقی، عیسی سحر خیز، حشمت طبرزدی، مهدی محمودیان، کیوان صمیمی، رضا رفیعی، جعفر اقدمی، علی عجمی، مجید توکلی، بهروز جاوید تهرانی، رضا شریفی بوکانی و خالد حردانی از جمله اعتصاب‌کنندگان هستند. 
 
فعالان سیاسی و مدنی ایران از دبیرکل سازمان ملل متحد، خواسته‌اند که دولت ایران به عنوان یکی از اعضای سازمان ملل متحد و جامعه بین‌المللی جهت انجام تعهدات حقوقی بین‌المللی خود به ویژه در خصوص حقوق زندانیان و متهمین مندرج در اعلامیه جهانی حقوقی بشر و میثاقین حقوق بشر ۱۹۶۶ و نیز تعهدات حقوقی داخلی خود در خصوص اصول اولیه دادرسی عادلانه و حقوق متهم تحت فشار قرار گیرد. 
 

شیرین عبادی، اردشیر امیر ارجمند، عبدالعلی بازرگان، پروین بختیارنژاد، محمد برقعی، رامین جهانبگلو، فاطمه حقیقت‌جو، رضا علیجانی، حسین قاضیان، علی کشتگر، علی مزروعی، علی‌اکبر موسوی خوئینی‌ها، فرخ نگهدار و حسن یوسفی اشکوری از جمله امضاکنندگان این نامه هستند. 

Share this
Share/Save/Bookmark

نظر داده شد، گویا سردبیرمان را خوش نیامد که نشان بدهند. گرفتاری و سانسور که یکی و دوتا نیست! مخلص شما: شهروند درجه سه . تهران

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

نظر شما پس از تایید دبیر وب‌سایت منتشر می‌شود.

لطفا به زبان فارسی کامنت بگذارید.
برای نوشتن به زبان فارسی می توانید از ادیتور زمانه استفاده کنید.

کامنتهایی که حاوی اتهام، توهین و یا حمله شخصی باشد هرز محسوب می شود و
منتشر نخواهد شد.

 

لینک به ادیتور زمانه:         

برای عبور از سد فیلترینگ

پرونده ۱۳۹۱ / چشم‌انداز ۱۳۹۲

مشخصات تازه دریافت برنامه های رادیو زمانه  از ماهواره:

ماهواره  :Eutelsat

هفت درجه شرقی

پولاریزاسیون افقی 

سیمبول ریت ۲۲

فرکانس ۱۰۷۲۱مگاهرتز

همیاران ما