موسوی و کروبی: مناسبات پادشاهی به نام دين بازتوليد شده است
ميرحسين موسوی و مهدی کروبی، بهمناسبت سیودومين سالگرد انقلاب ايران بيانيه مشترکی را منتشر کردند.
اين دو نامزد معترض دهمين دوره انتخابات رياست جمهوری در ايران در بيانيه خود نسبت به «بازگشت مناسبات پادشاهی، اينبار به نام دين» هشدار دادهاند.
آنها نوشتهاند: «آيا دردناک نيست که بعد از ۳۰ سال از انقلاب، دوباره دغدغه مردم مواجهه با بازتوليد همان مناسبات پادشاهی و اين بار به نام دين باشد؟»
کروبی و موسوی در بيانيه خود آوردهاند که در شرايط کنونی «هر چيزی از حقوق مردم در قانون اساسی و آرمانهای انقلاب بود زيرپا گذاشته شده» و «تبعيت بیچون و چرا از قدرت، رنگ قدسی و آسمانی به خود گرفته است.»
اين دو مخالف دولت ايران گفتهاند که «امروز شرايط سياسی کشور از خطر بازتوليد مناسبات شاهنشاهی، جز موروثی بودن حکومت چيزی کم ندارد.»
آنها نوشتهاند: «امروز حاکميت در ورای ايجاد اين نگرانی که اگر او نباشد دين از بين میرود سنگر گرفته است و مرتبأ با اين اعلام خطر سعی میکند اقشار مذهبی را در پشت سر خود بسيج و منسجم کند، حال آنکه در واقعيت، آن چيزی که بيشترين لطمه را به فضای دينی جامعه زده است رفتارهای ستمکارانه و ضددينی خود حاکميت است.»
آنها با بيان اينکه اکنون «بيش از هر زمان ديگر، شاهد تلاش برای تحريف تاريخ انقلاب هستيم» آوردهاند که در شرايط کنونی مردم از خود میپرسند که راه طی شده از آغاز انقلاب تا کنون «تا چه اندازه صحيح بوده است.»
موسوی و کروبی در اين بيانيه انقلاب ۳۲ سال پيش ايران را نتيجه «ورود يک گفتمان نو و خروج يک گفتمان کهنه» دانستهاند که گفتمان کهنه، پس از کودتای ۲۸ مرداد «راهها به روی اصلاح تدريجی حکومت و جامعه» را بست و گفتمان نو خواهان «رهايی از استبداد» بود.
آنها معتقدند که «گفتمان نوين» از فردای سال ۴۱ متولد شد و مردم وقتی که خواستههای خود را در گفتار «رهبری استوار» آيتالله خمينی يافتند با او همراه شدند و «بساط ظلم و جور» را برچيدند.
اين دو مخالف دولت «بارزترين و غيرقابلانکارترين ويژگی» گفتمان نو پس از انقلاب را «جهتگيری در مقابل بازتوليد مناسبات استبدادی و شاهنشاهی» دانسته و وقايع پس از انتخابات دهمين دوره رياست جمهوری در ايران را «شبهکودتای اقتدارگرايان» خواندهاند که «حق اساسی تعيين سرنوشت ملت به دست خويش را خدشهدار کرد.»
کروبی و موسوی در بيانيه خود همچنين از «گفتمان تازهای» که از دو سال پيش در ايران آغاز شده و به دنبال عدالت و آزادی در جامعه است و از خشونت و دروغ پرهيز دارد، سخن گفتهاند.
ميرحسين موسوی و مهدی کروبی دو روز پيش از وزارت کشور تقاضای صدور مجوز راهپيمايی برای «همبستگی با کشورهای عربی، بهويژه مصر و تونس» را کردند اما حکومت ايران تا کنون پاسخی به اين درخواست نداده است.
بهمناسبت سی و دومين سالگرد انقلاب ايران از سوی حکومت اين کشور نيز مراسمهای مختلفی در نظر گرفته شده است.
سال گذشته در مراسم سالگرد انقلاب، حکومت ايران بسيج گستردهای را برای نشان دادن قدرت حاکميت صورت داد. طرفداران دولت ايران مراسم سال گذشته را نشانهای از «پايان» اعتراضات خيابانی پس از وقايع انتخابات میدانند.
اگر در ایران بودم با شعار زنده باد دموکراسی در این تظاهرات شرکت میکردم.
ارسال کردن دیدگاه جدید