مسموميت چند صد دانشآموز در جنوب شرق افغانستان
مقامهای محلی ولايت خوست در جنوب شرق افغانستان میگويند بيش از ۶۰۰ دانشآموز يک مدرسه، مسموم شدهاند.
اين رويداد روز سهشنبه ۲۶ ارديبهشتماه، در مدرسه پسرانه در منطقه اسماعيل خيل و مندوزوی اين ولايت رخ داده است.
سيد موسی مجروح، سخنگوی آموزش و پرورش ولايت خوست گفت که دانشآموزان مسموم شده به بيمارستان و کلينيکهای بهداشتی خوست منتقل شدهاند.
وی گفت که احتمال میرود آب آشاميدنی اين مدرسه که از يک چاه تأمين میشود، آلوده بوده و دانشآموزان به علت استفاده از آن مسموم شده باشند.
دکتر اميربادشاه منگل، رئيس اداره بهداشت عمومی ولايت خوست وضعيت مسمومشدگان را خوب توصيف کرد و گفت که بيشترآنها پس از ارائه خدمات اوليه بهداشتی، مرخص شدهاند.
وی افزود که هئيتی از اداره بهداشت و آموزش برای بررسی اين رويداد به منطقه اسماعيل خيل و مندوزوی اعزام شدهاند.
هنوز هم شماری از افراد وابسته به طالبان در مناطق دورافتاده اين کشور مخالف آموزش دختران و حتی پسران در مدارس دولتی هستند
اسماعيل خيل و مندوزوی از مناطق ناامن خوست بهشمار میرود و طالبان در آن نفوذ زيادی دارند.
تاکنون رويدادهای مشابه بهويژه در مدارس دخترانه مناطق مختلف افغانستان رخ داده است که در آخرين مورد بيش از ۱۴۰ دانشآموز يک مدرسه دخترانه در شهرستان رستاق ولايت تخار در شمال اين کشور مسموم شدند.
علت اوليه اين قضيه، آلودگی احتمالی آب آشاميدنی مدرسه اعلام شده بود.
در زمان رژيم طالبان آموزش رسمی دختران در مدارس ممنوع بود و حتی شمار کمی از پسران از خدمات آموزشی بهرهمند بودند.
با سقوط طالبان در سال ۱۳۸۱ و روی کار آمدن دولت تحت رهبری حامد کرزی، زمينه ارائه خدمات آموزشی توسعه يافت و دختران نيز از حق مساوی برای آموزش ابتدايی و عالی برخوردار شدهاند.
بر پايه آمار تازه وزارت آموزش و پرورش افغانستان، در حال حاضر شمار دانشآموزان در اين کشور در حدود هشت ميليون و ۵۰۰ هزار نفر است که نزديک به ۳۸ درصد از آنان را دختران تشکيل میدهند.
اما با وجود پيشرفتهای افغانستان در زمينه فراهمسازی شرايط تحصيل برای دختران و پسران، هنوز هم شماری از افراد وابسته به طالبان در مناطق دورافتاده اين کشور مخالف آموزش دختران و حتی پسران در مدارس دولتی هستند.
طی سالهای اخير موارد متعددی از مسموميت دانشآموزان دختر از جمله در منطقه فرخار ولايت تخار، کوهستان ولايت کاپيسا و شهر غزنی در جنوب کابل رخ داده است و در مواردی نيز دختران دانشآموز با اسيد مورد حمله قرار گرفتهاند و يا دهها مدرسه در جنوب اين کشور بهدليل تهديد طالبان بسته و يا به آتش کشيده شدهاند.
وزارت آموزش و پرورش افغانستان اعلام کرده است که هنوز هم بيش از ۵۰۰ مدرسه در جنوب افغانستان به دليل نگرانیهای امنيتی و تهديد طالبان تعطيل هستند و اين وضعيت سبب شده است که حداقل ۴۰۰ هزار دانشآموز از تحصيل باز بمانند.
ريشه اين جنايتکاران طالبان در پاکستان است . آنجا را بايد مورد توجه قرار داد.
ارسال کردن دیدگاه جدید