ايران از "نقطه عطف" در مذاکرات هستهای سخن میگويد
در پی مذاکرات هستهای ايران و کشورهای گروه ۱+۵ در آلماتی، علیاکبر صالحی، وزير امور خارجه ايران از "نقطه عطف" در اين مذاکرات سخن گفت.
به گزارش رويترز، علیاکبر صالحی که روز گذشته از وين ديدار میکرد در گفتوگوی تلويزيونی با شبکه ORF اتريش درباره مذاکرات هستهای در قزاقستان گفت: "من اين را يک نقطه عطف میدانم. اين يک تغيير در مذاکرات هستهای است."
صالحی افزود: "ما در راه دستيابی به اهداف پيشرفت کردهايم که برای هر دو طرف رضايتبخش است. من بسيار خوشبين و اميدوار هستم."
وی بدون ارائه جزئيات بيشتر از مذاکرات آلماتی با گروه ۱+۵ شامل آمريکا، فرانسه، بريتانيا، روسيه چين و آلمان، تأکيد که همينکه دو طرف تصميم گرفتهاند يک ماه ديگر باز هم به سر ميز مذاکره بازگردند خود نشاندهنده آن است که اين مذاکرات در حال پيشرفت است.
نمایندگان ایران و گروه ۱+۵ هشتم و نهم اسفندماه در آلماتی قزاقستان مذاکره کردند و بر سر ادامه مذاکرات آينده به توافق رسيدند.
پيش از اين جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا و ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا مذاکرات هستهای در آلماتی را "مفید" توصيف کرده بودند اما بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل باز هم بر خطر برنامه هستهای ايران تأکيد کرده و گفته است فشارهای اقتصادی نتوانسته جلوی پیشرفت برنامه اتمی ایران را بگیرد
بر اساس اين توافق ابتدا مذاکره کارشناسان در روز دوشنبه ۲۸ اسفندماه جاری (۱۸ مارس) در استانبول برگزار میشود و سپس در روزهای ۱۷ و ۱۸ فروردينماه ۱۳۹۲ (پنجم و ششم آوريل) در آلماتی دور بعدی مذاکرات برگزار خواهد شد.
خبرگزاری اتريش نيز در رابطه با توليد غنیسازی ۲۰ درصد اورانيوم که موضوع اصلی اختلاف جمهوری اسلامی با گروه ۱+۵ از علیاکبر صالحی سئوال کرد.
وی گفت حدود ۲۵۰ کيلوگرم اورانيوم ايران پيش از اين ۲۰ درصد غنی شده است که نزديک به ۱۰۰ کيلوی آن در قالب پلاک برای تغذيه راکتور تهران بهکار میرود.
غنیسازی ۲۰ درصد اورانيوم برای تغذيه مرکز برق ايران لازم نيست اما ايران میگويد اين اورانيوم را برای تغذيه راکتور تحقيقات پزکشی تهران لازم دارد.
علیاکبر صالحی در ادامه افزود: "تاکنون ما در ماه دو پلاک از اين نوع را توليد کردهايم و در آينده آن را به سه و سپس چهار پلاک در ماه و يا بيشتر ارتقا خواهيم داد. ما به اين طريق موجودی اورانيوم غنیشده خود مصرف میکنيم."
روز ۲۸ آذرماه سال جاری نيز فريدون عباسی، رئيس سازمان انرژی اتمی ايران گفته بود جمهوری اسلامی غنیسازی ۲۰ درصد را تا هر زمانی که به آن نياز داشته باشد توليد خواهد کرد.
وی در مورد درخواست کشورهای غربی برای تعليق غنیسازی ۲۰ درصد اورانيوم از سوی ايران گفت: "غنی سازی ۲۰ درصد موضوعی نيست که غربیها موافق آن باشند يا مخالف و يا در قبال آن قصد موضعگيری داشته باشند."
پيش از اين جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا و ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا مذاکرات هستهای در آلماتی را "مفید" توصيف کرده بودند اما بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل باز هم بر خطر برنامه هستهای ايران تأکيد کرده و گفته است فشارهای اقتصادی نتوانسته جلوی پیشرفت برنامه اتمی ایران را بگیرد.
بنيامين نتانياهو خواهان تشديد تحريمهای جهانی عليه ايران شده است.
شورای امنيت سازمان ملل در چند سال اخير با صدور چند قطعنامه عليه برنامه اتمی ايران، اين کشور را مورد تحريم قرار داده است. قدرتهای غربی نيز افزون بر تحريمهای شورای امنيت، تحريمهای يکجانبهای عليه ايران از جمله بخش نفت و انرژی اعمال کردهاند.
هدف از اين تحريمها، اعمال فشار بر تهران برای متوقف کردن تلاشها برای غنیسازی اورانيوم در سطحی است که میتواند در توليد سلاح هستهای مورد استفاده قرار گيرد اما تهران میگويد برنامه هستهایاش صرفا برای مقاصد غيرنظامی است.
هر موقع روسها پيچ و مهره ها را از نيروگاه بوشهر بيرون کشيدند، اينها هم از ساختن بمب صرفنظر خواهند کرد!
ارسال کردن دیدگاه جدید