آموزههای شاهنامه در دانشگاه استراسبورگ فرانسه
نمايشگاه خوشنويسی برگرفته از شاهنامه فردوسی با نام "نيکبختی در هنر ايرانی" در ساختمان دوره دکترای دانشگاه استراسبورگ فرانسه برپا میشود.
خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) امروز شنبه ۱۲ فروردينماه گزارش داد، نمايشگاه خوشنويسی برگرفته از شاهنامه فردوسی با نام "نيکبختی در هنر ايرانی" از سوم تا پانزدهم آوريل ۲۰۱۲ ميلادی (۱۵ تا ۱۷ فروردينماه) در ساختمان دوره دکترای دانشگاه استراسبورگ فرانسه برپا میشود.
اين نمايشگاه بهکوشش بنياد فردوسی و مرکز دانشگاهی مطالعات و پژوهشهای ايرانی آلزاس و با همکاری گروه خاورشناسی دانشگاه استراسبورگ برگزار میشود.
نمايشگاه "نيکبختی در هنر ايرانی" دارای ۱۸ تابلوی اصل خوشنويسی از آثار شمسالدين مرادی و پنج تابلوی نقاشیخط اثر محمد ياراحمدی است.
در حاشيه برگزاری اين نمايشگاه يک کارگاه آزاد هنری با حضور شمسالدين مرادی و محمد ياراحمدی، دو هنرمند خوشنويس ايرانی برای آفرينش آثار الهامگرفته از آموزههای شاهنامه فردوسی برپا میشود.
نمايشگاه "نيکبختی در هنر ايرانی" دارای ۱۸ تابلوی اصل خوشنويسی از آثار شمسالدين مرادی و پنج تابلوی نقاشیخط اثر محمد ياراحمدی است
شمسالدين مرادی متولد يکم شهريور ۱۳۵۴ در شهر ايلام است و خوشنويسی را تا درجه فوق ممتاز در انجمن خوشنويسی ايران زير نظر استادانی چون علی اشرف صندوقآبادی، فرجاله بازيار، محمد حيدری و يدالهو کابلی آموخته است.
محمد ياراحمدی، زاده ۱۳۵۳ در بروجرد و دارای مدرک کارشناسی ارشد گرافيک و کارگردانی تاکنون چندين نمايشگاه داخلی و خارجی برگزار کرده است.
آيين رونمايی از اين نمايشگاه با حضور شمسالدين مرادی و محمد ياراحمدی، حسين بيکباغبان، رئيس مرکز دانشگاهی مطالعات و پژوهشهای ايرانی آلزاس، ياسر موحدفرد، دبيرکل بنياد فردوسی و استادان گروه خاورشناسی دانشگاه استراسبورگ فرانسه و اعضای هيأت علمی دانشگاه تهران و دانشگاه آزاد اسلامی در سوم آوريل ۲۰۱۲ ميلادی (پانزدهم فروردين ماه) در ساختمان دوره دکترای دانشگاه استراسبورگ برگزار میشود.
دانشگاه استراسبورگ بزرگترين دانشگاه فرانسه در شهر استراسبورگ ايالت آلزاس کشور فرانسه قرار دارد.
شاهنامه اثر ابوالقاسم فردوسی، شاهکار حماسی زبان فارسی و حماسه ملی و نيز بزرگترين سند هويت ايرانيان بهشمار میرود.
فردوسی به مدت شش سال از ۶۵ سالگی کوشيد تا شاهنامه را به باب طبع محمود غزنوی درآورد.
شاهنامه شرح حال پيروزیها، شکستها، ناکامیها و دلاوریهای ايرانيان از زمان نخستين پادشاه جهان کيومرث تا سرنگونی دولت ساسانی بهدست اعراب در سده هفتم ميلادی است.
افزون بر اين برخی از داستانهای مستقل پراکنده موجود در شاهنامه از جمله، زال و رودابه، رستم و سهراب، بيژن و منيژه، بيژن و گرازان (بخشی از داستان بلند بيژن و منيژه)، رستم و اسفنديار يا رستم و سهراب بهطور مستقيم به سير تاريخی مربوط نمیشوند.
معلوم نیست نویسنده ناآگاه، از کجا چنین نتیجه گیری نادرستی کرده:
فردوسی به مدت شش سال از ۶۵ سالگی کوشيد تا شاهنامه را به باب طبع محمود غزنوی درآورد?
دشمنی از این بیشتر؟
در تایید نظر کاربر قبلی، نویسنده این مقاله حتی شرم کرده اسم خودش را بنویسد و احتمالا دلیل همان پرت و پلای بالای است که فردوسی به مدت شش سال کوشید تا شاهنامه را باب طبع محمود غزنوی دراورد. نویسنده یک شکر دیگر هم خورده است که که {آن داستان هاب به سیر تاریخی مربوط نمی شود}. اصلا کسی ادعا کرد که شاهنامه سیر تاریخ است که حالا شما عکس آن را می خواهید ثابت کنید. شاهنامه کتاب افسانه / اسطوره (به عنوان میت Myth) است. قسمت های اخری شاهنامه البته به برخی حوادث تاریخی نزدیک می شود. امید است که دبیر محترم این بخش به این نکته توجه داشته باشند، گمان نکنم که نویسنده (هر که هست) عقلش به این داستان ها برسد.
رادیو زمانه بهتر است نام منبع خبر, گزارش و یا مقاله ها را ذکر کند.
واقعا که ایول! مقاله ای به این بی سری و بی تهی. و اما از تهی سرشار. و هم بی اطلاع و ناکارآمد و شاید هم غرض دار... بله نوبری ست در این بهار. صد رحمت به انشای دبستانی و مغرضانه و اسلامی. و خب معلوم است که یکی از آن اساتید برقلمبیده همان دانشگاه آزر دهندی اسلامی و نه آزاد اسلامی آنرا نوشته باشد. شاید زمانه در بد زمینه ای پا گذاشته است. تازه خطاطی معلو نیست چه ربطی به دانشگاه استراسبورگ دارد. آنهم "نيکبختی در هنر ايرانی" در ساختمان دوره دکترای دانشگاه استراسبورگ فرانسه که اصلا و ابدا معلوم نیست معنیش چیست. اینهم از آن تبلیغات احمقانه و میان تهی ایران اسلامی ست از نوع احمدی نزادنه ی آن. شب بخیر ایران. بیدار شو.
من نمی فههم مگه اینجا چی نوشته که باز یه عده به صورت یک گنگ حمله کردند و اهانت کردند؟ من اول نظرها رو خوندم و فکر کردم در این مطلب چه چیزهای بدی نوشته شده بعد خبر رو خوندم . الان شاخ در آوردم که یعنی چی ایران بیدار شو ؟!!!!! بعضیها چرا اینطوری هستند ؟!
ارسال کردن دیدگاه جدید