تشکيل شورای عالی فضای مجازی بهدستور رهبر جمهوری اسلامی
آيتالله علی خامنهای طی حکمی شورای عالی فضای مجازی را تشکيل داد و اعضای آن را منصوب کرد.
به گزارش منابع خبری ايران، آيتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ايران، امروز چهارشنبه ۱۷ اسفندماه ۱۳۹۰ دستور تشکيل شورای عالی فضای مجازی را صادر و اعضای اين شورا منصوب کرد و گفت کليه دستگاههای کشور موظف به همکاری همهجانبه با اين مرکز خواهند بود.
آيتالله خامنهای دليل تشکيل اين شورا را "گسترش فزاينده فنآوریهای اطلاعاتی و ارتباطاتی بهويژه شبکه جهانی اينترنت" و آثار آن در زندگی فردی و اجتماعی عنوان کرد و نوشت: "ضرورت برنامهريزی و هماهنگی مستمر به منظور صيانت از آسيبهای ناشی از آن اقتضا میکند که نقطه کانونی متمرکزی برای سياستگذاری، تصميمگيری و هماهنگی در فضای مجازی کشور بهوجود آيد."
برپايه اين دستور رياست اين شورا بر عهده رئيسجمهور خواهد بود.
آيتالله خامنهای اعضای حقوقی اين شورا را بدين ترتيب منصوب کرد: رئيسجمهور (رئيس شورای عالی)، رئيس مجلس، رئيس قوه قضائيه، رئيس سازمان صداوسيما، وزير ارتباطات و فنآوری اطلاعات، وزير ارشاد، وزير علوم، وزير اطلاعات، رئيس کميسيون فرهنگی مجلس، رئيس سازمان تبليغات اسلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران و فرمانده نيروی انتظامی جمهوری اسلامی.
رياست شورای عالی فضای مجازی را رئيس جمهور و دبيری آن را رئيس سازمان صداوسيما برعهده خواهند داشت و مسئولان امنيتی و نظامی نيز در اين شورا عضويت دارند
همچنين اعضای حقيقی اين شورا: حميد شهرياری، جواد مظلومی، مسعود ابوطالبی، کاميار ثقفی، رسول جليلی، محمد سرافراز و علیرضا شاهميرزايی هستند که برای مدت سه سال تعيين شدهاند.
رهبر جمهوری اسلامی ايران گفته است که اين شورا وظيفه دارد مرکزی به نام مرکز ملی فضای مجازی کشور ايجاد کند.
در نامه آيتالله خامنهای هدف از ايجاد مرکز ملی فضای مجازی "اشراف کامل و بهروز نسبت به فضای مجازی در سطح داخلی و جهانی و تصميمگيری نسبت به نحوه مواجهه فعال و خردمندانه کشور با اين موضوع از حيث سختافزاری، نرمافزاری و محتوايی در چارچوب مصوبات شورای عالی و نظارت بر اجرای دقيق تصميمات در همه سطوح" عنوان شده است.
رئيس سازمان صداوسيما بهعنوان دبير شورای عالی فضای مجازی و رئيس مرکز ملی فضای مجازی، فعاليت خواهد کرد.
جزئيات وظايف شورای عالی و مرکز فضای ملی مجازی در اين دستور اعلام نشده و رهبر جمهوری اسلامی آن را جداگانه ابلاغ کرده است.
شورای عالی فضای مجازی در حالی تشکيل میشود که مسئولان حکومتی و امنيتی در ماههای اخير بارها از "تهديدات جدی اينترنت" سخن گفتهاند و در صدد ايجاد "شبکه ملی اينترنت" هستند
در يک سال اخير مقامهای جمهوری اسلامی بارها از "تهديدات دشمن" در فضای مجازی و اينترنت سخن گفتهاند.
رضا تقیپور، وزير ارتباطات و فنآوری اطلاعات بهمنماه گذشته گفته بود: "شبکه اينترنت قابل اطمينان نيست و جهانی بودن آن بدون هيچ حد و مرزی يک سری تهديدات را به همراه دارد."
حيدر مصلحی، وزير اطلاعات ايران ۲۷ بهمنماه از گسترش شبکههای اجتماعی در اينترنت بهعنوان "تهديدهای جديد" عليه جمهوری اسلامی ياد کرد.
سردار غلامرضا جلالی، رئيس سازمان پدافند غيرعامل ايران نيز همان روز ياهو و جیميل را ناامن و "ابزار جاسوسی" دانسته بود.
وی تأکيد کرد: "برای مقابله با اين موضوع هر چه سريعتر بايد زيرساختی به نام اينترنت ملی در کشور ايجاد شود."
پيش از اين سرتيپ اسماعيل احمدیمقدم، فرمانده نيروی انتظامی ايران نيز گفته بود: "گوگل موتور جستوجو نيست بلکه ابزار جاسوسی است."
آهنگران، معاون فنی وزارت اطلاعات نيز شبکه اينترنت را نه عامل تهديد يا ابزار جاسوسی که "جاسوس" خطاب کرده بود.
با اشارههای مکرر به چنين "تهديداتی" مقامهای جمهوری اسلامی در نظر دارند شبکه "اينترنت ملی" يا "اينترنت پاک" را در برابر شبکه جهانی اينترنت راهاندازی کنند.
"اينترنت ملی" پيش از اين در کشورهايی چون چين و کره شمالی به اجرا گذاشته شده است.
یک حرکت دیگر با هزینه ملت ایران برضد مردم ایران برای حفظ حکومت ضدایرانی. تهران ـ بابک
درستش شبکه ملی اطلاعات هست نه اینترنت ملی !! به عبارت دیگه یعنی سانسور کامل
ارسال کردن دیدگاه جدید