پوتين: غرب به دنبال تغيير رژيم ايران است
ولاديمير پوتين، نخستوزير روسيه گفت هدف غرب از تمرکز در برنامه اتمی ايران "تغيير رژيم" اين کشور است.
به گزارش اسکاینيوز، پوتين روز جمعه ۲۴ فوريه (پنجم اسفند ۱۳۹۰) گفت: "غرب تحت پوشش مقابله با برنامه هستهای، سرنگونی حکومت ايران را دنبال میکند."
اين نخستين بار نيست که روسيه، قدرتهای غربی را به تلاش برای تغيير رژيم ايران متهم میکند.
پيش از اين نيز سرگی لاوروف، وزير خارجه روسيه گفته بود هدف غرب از گسترش تحريمها عليه ايران، "تغيير رژيم" اين کشور است.
پوتين گفته است راهکار مسکو برای حل مناقشه اتمی ايران با راههايی که ديگران به دنبال آن هستند، يکسان نيست.
ولادیمیر پوتین: غرب تحت پوشش مقابله با برنامه هستهای، سرنگونی حکومت ايران را دنبال میکند
با اين حال وی گفت روسيه در برخی موارد با ساير کشورها از جمله در خصوص دسترسی پيدا نکردن ايران به سلاح هستهای، همعقيده است.
مناقشه بر سر برنامه اتمی ايران پس از انتشار گزارش آژانس بينالمللی انرژی اتمی در آبان سال جاری خورشيدی که اين کشور را متهم کرد در برنامه هستهای خود، ابعاد نظامی را دنبال میکند، بيش از پيش بالا گرفت.
کشورهای غربی در واکنش به اين گزارش، تحريمهای يکجانبه خود را عليه ايران به شکل بیسابقهای گشترش دادند. اين تحريمها شامل افراد و شرکتهای ايرانی شده که گمان برده میشود با برنامه اتمی ايران ارتباط دارند.
قدرتهای غربی میگويند نگران هستند که ايران در برنامه اتمی خود "اهداف نظامی" داشته باشد اما ايران همواره اين اتهام را رد میکند و میگويد برنامه اتمیاش اهداف "صلحآميز" دارد.
روسيه با ابراز ترديد در اينکه برنامه اتمی ايران ابعاد نظامی داشته باشد، میگويد مناقشه اتمی ايران فقط بايد از راه مذاکره حل شود.
در يک ماه اخير، بازرسان آژانس بينالمللی انرژی اتمی دو بار به ايران سفر کردند. پس از برگزاری دو دور گفتوگوهای هستهای بين ايران و بازرسان، آژانس اعلام کرد برنامه خاصی برای گفتوگوهای بيشتر با ايران ندارد.
دور دوم گفتوگوها ميان ايران و آژانس بينالمللی انرژی اتمی در حالی بدون نتيجه پايان يافت که مذاکرات جمهوری اسلامی با کشورهای گروه ۱+۵ شامل آمريکا، بريتانيا، فرانسه، چين، روسيه و آلمان نيز قرار است آغاز شود.
علیاکبر صالحی، وزير امور خارجه ايران گفته است مذاکرات ايران و کشورهای ۱+۵ همچون دور پيشين در استانبول برگزار خواهد شد.
آخرين دور مذاکرات اتمی ايران و گروه ۱+۵ بهمن ۱۳۸۹ در استانبول ترکيه برگزار شده بود که بدون نتيجه خاصی پايان يافت.
تاکنون ايران و گروه ۱+۵ چند دور مذاکرات برگزار کردهاند اما اين گفتوگوها بدون نتيجه مشخصی پايان يافته است.
با شکست گفتوگوهای هستهای غرب با ايران و تصميم جمهوری اسلامی برای غنیسازی اورانيوم، آژانس بينالمللی انرژی اتمی پرونده ايران را در سال ۱۳۸۶ به شورای امنيت سازمان ملل فرستاد.
شورای امنيت سازمان ملل از سال ۲۰۰۶ تاکنون چهار بار ايران را تحريم کرده است. شورای امنيت در دسامبر ۲۰۰۶ قطعنامه ۱۷۳۷، مارس ۲۰۰۷ قطعنامه ۱۷۴۷، مارس ۲۰۰۸ قطعنامه ۱۸۰۳ و ژوئن ۲۰۱۰ قطعنامه ۱۹۲۹ را عليه ايران تصويب کرد.
در اين قطعنامهها "جلوگيری از انتقال فنآوری موشکی به ايران، ممنوعيت فروش تکنولوژی اتمی به ايران، ممنوعيت خريد تسليحات از ايران، قطع همکاری با چند بانک ايرانی و تحريم سپاه پاسداران و کشتیرانی" از موارد عمدهای است که به تصويب رسيده است.
آمريکا، اتحاديه اروپا و شمار ديگری از کشورها نيز تحريمهای يک جانبهای عليه ايران برقرار کردهاند اما تهران میگويد با وجود اين تحريمها از برنامه اتمی خود عقبنشينی نمیکند.
ارسال کردن دیدگاه جدید