خانه | خبر | اخبارایران

احمدی‌نژاد: نگران انفجار اجتماعی در غرب هستيم

چهارشنبه, 1390-05-19 14:49
نسخه قابل چاپنسخه قابل چاپ

محمود احمدی‌نژاد، رئيس جمهور ايران در رابطه با رويدادهای اخير بريتانيا به شدت دولت اين کشور را مورد انتقاد قرار داد.

به گزارش منابع خبری ايران، محمود احمدی‌نژاد امروز ۱۹ مردادماه پس از جلسه هیأت دولت درباره رويدادهای اخير بريتانيا اظهار نظر کرد.

ناآرامی‌های اخير در لندن پس از کشته‌شدن مارک دوگان ۲۹ ساله در روز پنج‌شنبه ۱۳ مرداد که به گفته معترضان با شليک يک مأمور پليس کشته شد؛ آغاز گرديد.

شامگاه جمعه ۱۴ مرداد ۱۳۹۰ حدود ۲۰۰ نفر از اعضای خانواده و دوستان مارک دوگان با برپايی راهپيمايی اعتراضی آرام در مقابل پاسگاه پليس محله تاتنهام لندن خواهان رسيدگی عادلانه به موضوع مرگ او شدند.

اما اين تجمع با دخالت نيروهای پليس به خشونت کشيده شد و رشته آشوب‌ها نيز پس از آن به مناطق ديگر لندن و شهرهای ديگر گسترش يافت.

محمود احمدی‌نژاد در اين‌باره گفت: «اين رفتارهای وحشيانه با مردم اصلأ قابل قبول نيست و نگران اين هستيم که يک انفجار اجتماعی در غرب رخ دهد و کسی نتواند آن را کنترل کند.»

احمدی‌نژاد: ما به آن‌ها نصيحت می‌کنيم که فرياد مردم خود را بشنوند، مطالبات آن‌ها را بشنوند، به مردم خود آزادی و فرصت دخالت در امور را بدهند

وی افزود: «آن‌هايی که مدعی الگوی حقوق بشر،‌ آزادی و دمکراسی هستند، اين چه طرز رفتاری است که با مردم دارند، هجمه غير قابل قبولی را به مردمی که دست‌شان خالی است، انجام می‌دهند و اين غير قابل قبول است.»

احمدی‌نژاد بار ديگر سخنان پيشين خود مبنی بر «مديريت غارتگران بر دنيا» تکرار کرد و گفت: «بارها گفته‌ام که ريشه‌ اصلی مشکلات امروز دنيا به مديريتی که بر جامعه بشری اعمال می‌شود، برمی‌گردد.»

رئيس جمهور ايران با بيان اين‌که «طاقت مردم انگليس به‌سر آمده»، افزود: «از همين رو مردم فرياد می‌زنند و می‌گويند اميدی به آينده در اين کشور وجود ندارد؛ ما که رفتيم به فکر جوانان باشيد.»

احمدی‌نژاد گفت دولت بريتانيا در توصيف مردم معترض از پوشش «اراذل و اوباش» استفاده می‌کند و در همين رابطه افزود: «آيا انگليس اين‌قدر قاچاقچی موادمخدر دارد؟ اگر اين مقدار دارد سازمان ملل بيايد دور انگليس را حصار بکشد.»

وی ادامه داد: «ما به آن‌ها نصيحت می‌کنيم که فرياد مردم خود را بشنوند، مطالبات آن‌ها را بشنوند، به مردم خود آزادی و فرصت دخالت در امور را بدهند.»

رابطه ايران و بريتانيا پس از انتخابات جنجالی دهمين دوره رياست جمهوری در ايران در سال ۱۳۸۸ دچار تنش شد.

آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ايران، همان سال دولت بريتانيا را به دست داشتن در ناآرامی‌های پس از انتخابات متهم کرد. اما ديويد ميليبند، وزير خارجه وقت بريتانيا ادعاهای ايران در اين مورد را «بی‌اساس» خواند.

در جريان بازداشت‌های پس از انتخابات سال گذشته ايران، حسين رسام از کارمندان سفارت بريتانيا در تهران نيز به اتهام «جاسوسی و مشارکت در راه‌اندازی اعتراض‌های خيابانی در تهران» دستگير شد. ايران هشت کارمند ديگر سفارت بريتانيا را نيز بازداشت کرد اما مدتی بعد آن‌ها را آزاد کرد.

حسين رسام نيز مهرماه ٨٩ از اتهام جاسوسی تبرئه و حکم او از چهارسال حبس قطعی به يک سال حبس تعليقی تبديل شد.

چندی پيش سايمون گس، سفير بريتانيا در ايران در نوشته‌ای به‌مناسبت روز جهانی حقوق بشر، از حقوق نسرين ستوده، وکيل بازداشت شده در ايران پشتيبانی کرد. اين نوشته که عنوان آن «جرم نسرين ستوده دفاع شجاعانه است» با واکنش‌های تند مقامات و طرفداران دولت ايران روبه‌رو گرديد.

سايمون گس نوشت که وکلا، روزنامه‌نگاران و اعضای سازمان‌های مردم‎نهاد «در هيچ جای دنيا به اندازه ايران در خطر نيستند.»

در پی انتشار اين نوشته خبرگزاری‌ها و وب‌سايت‌های مدافع دولت ايران واکنش‌های تندی نسبت به آن نشان دادند و اين اظهارات را «دخالت در امور داخلی ايران» خواندند.

با اين‌که تاکنون چند بار در مجلس ايران از «قطع رابطه» با دولت بريتانيا صحبت شده و طرح ارائه گرديده است اما روابط دو کشور همچنان به سردی در جريان است.
 

Share this
Share/Save/Bookmark

مردم در داخل ایران <خار و خاشاکند> و لی مردم در غرب <مردم>!!!

ژنرال -شازده احتجاب ! - میدانی آلبر کامو میگه از 40 سالگی به بعد آدم مسئول قیافه خودش است!!!!!!!! و این مصداق دارد - وقاحت هم اندازه دارد- ولی اشتباه میکنم اندازه ندارد - این گفته ها از جانب سرکار واقعا" مایه بسی خنده است - متاسفم - برای خودمان .
کاربر میهمان 19/5/90

چرا نماينده سازمان ملل را اجازه بازديد از زندانها را نميدهيد؟اچرا به سوريه اسلحه و تک تيرانداز ميفرستيد ؟ چرا به تروريست هاي عراق بمب کنار جاده ميدهيدو چرا به طالبان موشک ضد هوايي ميدهيد بعد از ارباب انگليس ايراد بگيريد.

ارسال کردن دیدگاه جدید

محتویات این فیلد به صورت شخصی نگهداری می شود و در محلی از سایت نمایش داده نمی شود.

نظر شما پس از تایید دبیر وب‌سایت منتشر می‌شود.

لطفا به زبان فارسی کامنت بگذارید.
برای نوشتن به زبان فارسی می توانید از ادیتور زمانه استفاده کنید.

کامنتهایی که حاوی اتهام، توهین و یا حمله شخصی باشد هرز محسوب می شود و
منتشر نخواهد شد.

 

لینک به ادیتور زمانه:         

برای عبور از سد فیلترینگ

پرونده ۱۳۹۱ / چشم‌انداز ۱۳۹۲

مشخصات تازه دریافت برنامه های رادیو زمانه  از ماهواره:

ماهواره  :Eutelsat

هفت درجه شرقی

پولاریزاسیون افقی 

سیمبول ریت ۲۲

فرکانس ۱۰۷۲۱مگاهرتز

همیاران ما