«لاله» مشروط شد
مجتبا یوسفیپور – سینمای ایران در هفته گذشته کمخبر و بیرونق بود. در گزارش این هفته علاوه بر بخش تازهای از ماجراهای سریال جنجالی «لاله»، نگاهی داریم به گفتههای مدیر کل اداره نظارت و ارزشیابی در ارتباط با فیلمهای توقیفشده سینمای ایران، آخرین خبرها از جشنواره فیلم کودک و جوایز آن و بالاخره حذف سرگروهی سینمای آزادی و ادامه کشمکش شورای صنفی نمایش با حوزه هنری و شهرداری. چون همیشه در کنار خبرهای کوتاه و تولید در بخش حاشیه هفته میپردازیم به احتمال مهاجرت یک چهره مشهور سینمایی از ایران!
«لاله» مشروط شد!
بعد از جنجالهای بسیار پیرامون ساخت فیلم میلیاردی «لاله» و مخالفت اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس با ساخت این پروژه، هفته گذشته محمد حسینی، وزیر ارشاد به همراه اسدالله نیکنژاد، کارگردان این فیلم و جواد شمقدری، رئیس سازمان سینمایی برای توضیح در ارتباط با این پروژه به مجلس رفتند و در نهایت توانستند موافقت مشروط اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی را برای ساخت این فیلم به دست آورند. بنا به خبر «خبرگزاری فارس» در این جلسه نیکنژاد با ارائه توضیحات به اعضای کمیسیون در نهایت پذیرفت تا فیلمنامه را به کمیته رسانه مجلس ارائه دهد تا دیدگاههای موردنظر در آن گنجانده شود. بر این اساس اعضای کمیسیون به شرط بررسی فیلمنامه با ساخت آن موافقت کردند.
به گفته جواد شمقدری، رئیس سازمان سینمایی «در این جلسه توضیحاتی در مورد فیلم «لاله» ارائه شد و خوشبختانه موجی از نگرانی و شبهاتی که در میان اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس بهوجود آمده بود، برطرف شد.»
بیژن نوباوه، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس: در این جلسه ریاست سازمان سینمایی وزارت ارشاد تاکید کرد که وزارت ارشاد تلاش کرده شخصیت زن ایرانی را در این فیلم به نمایش بگذارد که البته ما قانع نشدیم.
با این حال بر خلاف گفته شمقدری، بیژن نوباوه، نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در گفتوگو با «مهر» تأکید کرده که اعضاء در نهایت با توجه به فیلمنامه فیلم تصمیمگیری کرده و «وزارت ارشاد هم مکلف به اجرای تصمیم کمیسیون است.» نوباوه با بیان اینکه توضیحات نیکنژاد در جلسه با اعضای کمیسیون او را قانع نکرد، در ارتباط با ایرادهای وارده به این پروژه از سوی این کمیسیون گفته است: «کمیسیون فرهنگی دو ایراد اساسی به فیلم "لاله" دارد. اول اینکه این فیلم چه اولویتی برای سینمای ما دارد که در مرحله اول هفت میلیارد تومان برای آن سرمایهگذاری شده که قطعاً با آغاز کار این هزینه افزایش خواهد یافت (...) موضوع این فیلمنامه، موضوعی نیست که به درد جامعه بخورد.»
به گفته این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس «در این جلسه ریاست سازمان سینمایی وزارت ارشاد تأکید کرد که وزارت ارشاد تلاش کرده شخصیت زن ایرانی را در این فیلم به نمایش بگذارد که البته ما قانع نشدیم(...)کمیسیون فرهنگی به این سادگیها قانع نمیشود. این پروسه ادامه دارد و صلاح نمیدانیم وزارت ارشاد دست به ساخت این فیلم بزند.»
علی مطهری، دیگر نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون فرهنگی نیز با بیان اینکه خلاصه فیلمنامه این فیلم به این کمیسیون ارسال شده است گفت: «درحال حاضر کارگروه خلاصه فیلمنامه را بررسی میکند و قرار است از صاحبنظران امور سینمایی نیز دعوت کنیم تا نظر آنها را هم بشنویم و نظر نهایی کارگروه رسانه و هنر را به کمیسیون ارائه کنیم، آن وقت کمیسیون تصمیم نهایی را اعلام کند.»
مطهری نیز چون نوباوه اعتقاد دارد که ساخت این فیلم از اولویتهای فرهنگی جامعه نیست اما «آن گونه که شنیده میشود ساخت این فیلم ناشی از قولی است که مقامات ارشد دولت در همایش ایرانیان خارج از کشور به آقای نیکنژاد دادهاند و شاید وزارت ارشاد مجبور به تولید این پروژه سینمایی شده است. به نظر من ساخت این فیلم امری دستوری است.»
از سوی دیگر ضیا هاشمی، رئیس اتحادیه تهیهکنندگان در مراسم افطاری اتحادیه تهیهکنندگان با اشاره به این موضوع به عملکرد مجلس و مخالفت آن با این پروژه انتقاد کرد و گفت: «مجلس شورای اسلامی که خود قانونگذار است، بدون در نظر گرفتن قانون درخواست مطالعه فیلمنامه لاله را کرده و در صورتی که از آن خوشش نیاید، جلوی ساخت فیلم را خواهد گرفت. مگر کار مجلس این است که فیلمنامهها را تأیید کند؟ متأسفانه مجلس در این مورد فراقانونی عمل کرده و یک رفتار غیر حرفهای در برابر سینما در پیش گرفته است.»
اما با وجود این مخالفتها و شرط و شروطها، علیرضا سبطاحمدی، تهیهکننده این فیلم این هفته خبر داد که «حدود یک ماه و نیم است که پروژه سینمایی "لاله" به کارگردانی اسدالله نیکنژاد در مرحله پیشتولید قرار گرفته و در نظر داریم طبق برنامهریزی انجام شده مهرماه به مرحله تولید برسانیم.»
بنا به خبر غیر رسمی «خبرگزاری مهر» تاکنون ۵۰۰ میلیون تومان به این پروژه اختصاص پیدا کرده و با این حساب معلوم نیست اگر کمیسیون فرهنگی مجلس با ساخت این فیلم مخالفت کند و این پروژه به حالت تعلیق درآید و یا ساخت آن منتفی شود، تکلیف هزینه پرداخت شده چه خواهد بود و چه کسی قرار است پاسخگوی آن باشد. شاید هم مسئولان سینمایی سعی دارند به این شکل مجلس و مخالفان را در برابر کار انجامشده قرار دهند و شرایطی بهوجود آورند که هرگونه مخالفت با ساخت این فیلم را بتوان به نوعی آسیب رساندن به بیتالمال تعبیر کرد. به هر حال، هر چه هست، سریال جنجالی «لاله» همچنان ادامه دارد.
آخرین وضعیت فیلمهای توقیفی
علیرضا سجادپور، مدیرکل سابق اداره نظارت و ارزشیابی در گفتوگو با «ایسنا» در ارتباط با آخرین وضعیت فیلمهایی که از آنها با عنوان «فیلمهای توقیفی» نام برده میشود توضیح داد. سجادپور که به تازگی با حکم جواد شمقدری به معاونت سینمایی و سمعی و بصری سازمان سینمایی منصوب شده است، در این گفتوگو تلویحاً منکر توقیف و یا سانسور برخی از فیلمها شد و گفت: «ما بارها اعلام کردیم فیلمهایی که مطرح میشوند توقیف نیستند، بلکه سازندگان آنها هستند که اراده اصلاح ندارند (...)برخی از این موارد آرام آرام در حال رفع اشکال است و سازندگانشان متقاعد شدند اصلاحات را انجام دهند، گرچه بعضیها خیلی دیر متقاعد شدند. در مجموع نمیتوان به آنها فیلم توقیفی گفت.»
البته با این حال سجادپور اذعان کرده است که «فیلمهای اندکی هم بوده که تعدادشان به انگشتان یک دست نمیرسد، چون مبنای مشکل داشتند راهی برای اصلاحشان وجود ندارد، مگر آنکه برخی از صحنههایشان دوباره فیلمبرداری شود که معمولا از اینها با عنوان توقف کامل یاد میشود و با اصلاحات مشکلشان حل نمی شود، وگرنه راهی برای اصلاحشان پیدا میکردیم. مانند «پاداش» و «زمهریر» و برخی فیلمهای دیگر که نیاز به فیلمبرداری مجدد دارند.»
به گفته سجادپور فیلم «بیخود و بیجهت» ساخته عبدالرضا کاهانی مشکل خاصی ندارد. اصلاحی داشته، انجام شده و منتظر نظر نهایی شورای پروانه نمایش هستیم.
بنا به گفتههای سجادپور فیلم «زادبوم» ساخته ابوالحسن داودی در بیست و هفتمین جشنواره فیلم فجر نامزد جایزه بهترین فیلم بود و بعد با مشکل ممیزی روبرو شد و به اکران عمومی راه پیدا نکرد و با اینحال به گفته این مسئول سینمایی «با انجام اصلاحات لازم امکان اکران خواهد داشت.»
«گزارش یک جشن» ساخته ابراهیم حاتمیکیا نیز به تازگی توسط سازمان سینمایی خریداری شده و قرار است با انجام اصلاحات اکران شود. همچنین فیلم «بیخود و بیجهت» ساخته عبدالرضا کاهانی نیز که یک سالی است با مشکل ممیزی روبرو شده است «مشکل خاصی ندارد. اصلاحی داشته، انجام شده و منتظر نظر نهایی شورای پروانه نمایش هستیم.»
سجادپور همچنین در ارتباط با فیلم «خانه پدری» ساخته کیانوش عیاری که در هفتههای گذشته بحث نمایش آن بار دیگر مطرح شده بود گفت: «کاش سازندگان این فیلم همان سال ۸۹ به اصرار ما گوش میکردند و موارد اصلاحی را انجام میدادند و زمان را از دست نمیدادند، اما به هر دلیلی زمان از دست رفت و الان تعامل خوبی در حال برقراری است و اختلاف نظری بین مالکان دولتی و خصوصی آثار هم وجود داشت که برطرف شده است. آنها توافق کردند بعد از دریافت پروانه نمایش نسبت به اکران اثر تصمیم بگیرند. نسخه جدید برای دریافت پروانه نمایش عرضه شده و گفتیم دوستان شورا بیایند و حتی در جلسه فوقالعاده کار را ببینند تا تعیین تکلیف شود.»
پیش از این گفته شده بود «خانه پدری» به علت مخالفت تهیهکننده آن یعنی نیروی انتظامی از اکران باز مانده است، اما بعداً مسئولان نیروی انتظامی اعلام کردند که حاضر هستند سهم خود از فیلم را به تهیهکننده خصوصی یعنی کیانوش عیاری واگذار کنند و فیلم اکران شود، اما به گفته آنها این مخالفت وزارت ارشاد است که مانع از اکران فیلم میشود، این گفتهها پیشتر نیز با تکذیب سجادپور به عنوان مقام مسئول در بخش نظارت و ارزشیابی وزارت ارشاد روبرو شده بودند.
سجادپور از فیلم دیگری هم نام برد: «خیابانهای آرام» ساخته کمال تبریزی که دو سالی است پشت سد سانسور مانده است. با این حال به گفته سجادپور «ما مشکلی برای اکران «خیابانهای آرام» نداشتیم و پروانه را هم دادیم. ظاهراً به توصیه افراد دیگری که در موضوع ذینفع هستند نمیخواهند کار را اکران کنند.»
او همچنین افزود که اکران فیلم «تلفن همراه رئیسجمهور» ساخته علی عطشانی فقط عقب افتاده و به احتمال زیاد تا پایان امسال به نمایش عمومی درمیآید.
۳۱ پروانه زرین جشنواره فیلم کودک
بیستو ششمین دوره جشنواره فیلم و کودک و نوجوان امسال از ۱۷ تا ۲۱ مهرماه در اصفهان برگزار میگردد.
بیست و ششمین جشنواره فیلم کودک و نوجوان اصفهان امسال ۳۱ پروانه زرین در بخشهای مختلف به سینماگران اهدا خواهد کرد. از این ۳۱ پروانه ۱۸ پروانه زرین در بخش سینمای ایران به برگزیدگان اهدا خواهد شد که ۸ پروانه در بخش آثار سینمایی و در بخشهای بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین فیلمنامه، بهترین بازیگر کودک و نوجوانان، بهترین دستآورد فنی و هنری، پروانه زرین ویژه هیات داوران و پروانه زرین بهترین فیلم برگزیده هیات داوران کودک و نوجوان خواهد بود.
در بخش ویدئویی نیز پروانه زرین بهترین اثر بلند، پروانه زرین بهترین اثر کوتاه یا نیمه بلند، پروانه زرین بهترین کارگردانی (اثر بلند)، پروانه زرین بهترین فیلمنامه (اثر بلند)، پروانه زرین بهترین بازیگر کودک و نوجوان و پروانه زرین جایزه ویژه هیأت داوران به آثار برگزیده تعلق خواهند گرفت.
بنا به گزارش روابط عمومی این جشنواره ۱۳ پروانه زرین نیز در بخش بینالملل زیر عنوانهای بخشهای مسابقه بینالملل، مسابقه آثار پویانمایی بینالملل و اثر برگزیده داوران کودک و نوجوانان بینالملل به بهترینهای جشنواره اهدا خواهند شد.
در بخش مسابقه بینالملل در رشتههای بهترین فیلم بلند، بهترین کارگردانی فیلم بلند، بهترین فیلمنامه، بهترین فیلمنامه اقتباسی، بهترین اثر کوتاه یا نیمهبلند، بهترین بازیگر کودک و نوجوان، بهترین دستاورد فنی و هنری و بهترین فیلم آسیایی، جایزه ویژه هیئت داوران به برگزیدگان اهدا خواهد شد.
در بخش پویانمایی و یا انیمیشن جشنواره نیز جوایز بهترین اثر بلند، بهترین اثر کوتاه و جایزه ویژه هیات داوران برای برگزیدگان در نظر گرفته شده است.
در کنار اینها در بخش سومین دوره مسابقه فیلمنامه کودک و نوجوان دیپلم افتخار و جوایز نقدی به برگزیدگان این بخش اهدا خواهد شد.
بیستو ششمین دوره جشنواره فیلم و کودک و نوجوان امسال از ۱۷ تا ۲۱ مهرماه در اصفهان برگزار میگردد.
لغو سرگروهی سینما آزادی
در پی اختلافهای میان شورای صنفی نمایش و حوزه هنری و شهرداری، شورای صنفی نمایش به علت تخلف در اکران تصمیم به لغو سرگروهی سینما آزادی، یکی از سینماهای پرتماشاگر تهران گرفت و با ارسال نامهای رسماً این سینما را از سرگروهی حذف کرد.
این تصمیم هرچند با مخالفت مدیران این سینما و هیأت مرکزی انجمن سینماداران روبرو شد، اما شورای صنفی نمایش همچنان بر موضع خود پافشاری میکند. به گفته حبیب کاوش «در سینمای آزادی به دلیل پارهای از مشکلات، برنامه نمایش فیلمها در آن با تغییراتی همراه بوده است و تنها فیلمهایی در سینماهای حوزه هنری نمایش داده میشود که اجازه آن از سوی شورای صنفی نمایش صادر شود.» او همچنین در تأکید بر پافشاری موضع شورای صنفی در این مورد افزود: «شورای صنفی قدرت تصمیمگیری خود را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گرفته و براساس آییننامه تصمیمات لازم در زمینه اکران فیلمهای مختلف را میگیرد.»
ضیا هاشمی: شورای صنفی نمایش بر اساس قانون عمل کرده و اگر سینمایی نسبت به اکران فیلمها تخلف کند، با آن سینما برخورد خواهد کرد.
ضیا هاشمی، رئیس شورای صنفی نمایش نیز در این زمینه گفته است: «شورای صنفی نمایش بر اساس قانون عمل کرده و اگر سینمایی نسبت به اکران فیلمها تخلف کند، با آن سینما برخورد خواهد کرد. طی پنج ماه گذشته سینمای ایران آسیب جدی دیده و همین آسیبها سبب شده تا سینما به مرحله نابودی برسد، اما دولت در این میان تمام تلاش خود را کرده است که جلوی این آسیبها را بگیرد.»
علیرضا سجادپور، مدیر امور سینمایی اداره نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی نیز با تائید تصمیم شورای صنفی نمایش، در ارتباط با قانونی بودن آن گفته است: «به نظر میآید تصمیم شورای صنفی نمایش در خصوص حذف سرگروهی سیمنا آزادی خلاف قانون و آئیننامه نیست. اگر اشکالی داشت حتماً ناظر ما تذکر میداد و ما مداخله میکردیم.»
از سوی دیگر غلامرضا فرجی، مدیر پخش و بازاریابی مرکز خدمات سینمایی سوره در واکنش به این تصمیم به «مهر» گفت: «این تصمیم شورای صنفی نمایش کارشناسانه نیست. البته این تصمیم در ارتباط با حذف سرگروهی سینما آزادی در آییننامه این شورا موجود نیست و آنها همانطور که پیش از این هم اعلام کردیم نمیتوانند اینکار را انجام دهند. ما منتظر تصمیم اداره نظارت و ارزشیابی هستیم. زیرا پروانه نمایش سالنها زیر نظر اداره نظارت ارائه میشود.»
رضا سعیدیپور، مدیر سینما آزادی نیز در ارتباط با این تصمیم گفته است: «اگر با زیرگروهی سینما آزادی هم بخواهد برخورد شود و شورای صنفی نمایش بخواهد به همین شکل برخورد کند قطعاً شهرداری وارد عمل خواهد شد. در واقع شهرداری هم وارد ماجرا میشود و در صورتی که فیلم به سینما آزادی ندهند، شهرداری هم اجازه نخواهد داد فیلمها در سینماهای زیرمجموعهاش اکران شود.»
پیش از این قرار بود فیلم «کلاه قرمزی و بچه ننه» در اکران عید فطر به سرگروهی سینما استقلال، از سینماهای زیرمجموعه حوزه هنری به نمایش درآید و حتی پخشکننده فیلم از عقد قرارداد با این سینما خبر داد، اما مخالفت شورای صنفی نمایش با این قرارداد و عدم صدور حواله نمایش برای فیلم، آن را در موقعیت نامعلومی قرار داده است. برخی از سینماداران و پخشکنندگان اعتقاد دارند پافشاری شورای صنفی بر اعمال محدودیت بر سینما آزادی ممکن است در نهایت به تعطیل شدن این سینما بیانجامد. به هر حال آنچه که در نهایت از این درگیریها نصیب سینمای ایران میشود پائینتر آمدن فروش فیلمها و از دست دادن امکان نمایش در فصل خوب در سینماهای پرتماشاگر است. آسیبی که امسال بسیاری از سینماگران از آن گله کردهاند و با گذشت حدود نیمی از سال، سینمای ایران یکی از کمفروشترین سالهای خود را پشت سر گذاشته است.
خبرهای کوتاه
فیلم «بی خداحافظی» ساخته احمد امینی در اکران عید فطر به روی پرده خواهد رفت.
حبیب کاوش، سخنگوی شورای صنفی نمایش از قطعی شدن اکران فیلم «ضد گلوله» برای نوبت عید فطر خبر داد. «ضد گلوله» که پیش از این با مشکل ممیزی روبرو شده بود با انجام برخی تغییرات به تازگی مجوز نمایش گرفته است و قرار است در گروه سینمایی عصر جدید اکران شود. همچنین فیلم «بی خداحافظی» ساخته احمد امینی و با بازی رضا صادقی، خواننده پاپ دیگر فیلمی است که اکران آن برای عید فطر اعلام شده است.
مانی حقیقی و ترانه علیدوستی جوایز بهترین بازیگر مرد و زن بخش مسابقه آسیا و عرب دوازدهمین جشنواره فیلم سینهفن هند را برای بازی در فیلم «پذیرایی ساده» از آن خود کردند. «پذیرایی ساده» تنها نماینده ایران در این جشنواره بود که از ۲۷ ژوئیه تا ۵ اوت در دهلی نو برگزار شد.
فیلم «قلادههای طلا» به کارگردانی ابوالقاسم طالبی در تیراژ ۷۰۰ هزار نسخه از سوی موسسه رسانههای تصویری وارد شبکه خانگی شد. نسخه غیر قانونی این فیلم که موضوع حوادث بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ را دستمایه خود قرار داده است، هفتهای پیش از انتشار دیویدی آن وارد بازار شده بود. امین حیایی هم به جمع بازیگران خواننده پیوست. بنا به خبر «فارس» این بازیگر تصمیم دارد با گرفتن مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آلبوم موسیقی خود را روانه بازار کند.
خبرهای تولید
علیرضا خمسه و مهناز افشار در صحنهای فیلم «از تهران تا بهشت»
فیلمبرداری فیلم «از تهران تا بهشت» به کارگردانی ابوالفضل صفاری در تهران پایان پذیرفت. مجید عاشقی تدوین فیلم را آغاز کرده است و قرار است که فیلم در جشنواره فیلم فجر امسال به نمایش درآید. علیرضا خمسه، مهناز افشار، جعفر والی و مهران احمدی از بازیگران فیلم هستند و بنا به خلاصه داستان فیلم: زندگی غزال، زن جوانی که با همسرش دچار چالش شده است، رو به فروپاشی است. مرد زن را ترک میکند و زن در جستجویی به دنبال شوهر، مسیری نمادگون را طی میکند و در این سیر و سلوک به حقیقت ماجرا پی میبرد.
حسن حسندوست تدوین فیلم «نیکان و بچهغول» به کارگردانی رحمان رضایی را آغاز کرد. فیلمبرداری بخشهای رئال این فیلم به پایان رسیده است و گروه هم اکنون مشغول آمادهسازی صحنههای کروماکی (پرده سبز) فیلم هستند. این فیلم با موضوع کودک و نوجوان ساخته شده است و بازیگرانی چون علیرضا خمسه، شقایق فراهانی، رامبد جوان، ویشکا آسایش و انوشیروان ارجمند در آن بازی کردهاند.
داریوش مهرجویی، فیلمساز قدیمی و سرشناس سینمای ایران بعد از رد شدن دو فیلنامه قبلی خود توسط اداره نظارت و ارزشیابی در پنج ماه گذشته، چند هفتهای است سومین فیلمنامه خود با عنوان «سلام، سلام، چه خوبه برگشتی!» را برای دریافت مجوز ساخت به اداره ارشاد اسلامی ارسال کرده است. گفته شده این فیلمنامه حال و هوی طنز اجتماعی چون ساختههای پیشین این فیلمساز یعنی فیلمهای «اجارهنشینها» و «مهمان مامان» دارد.
خبرهای اکران
با توجه به تعطیلی چند روزه سینماها در آخر هفته گذشته، فروش فیلمهای روی پرده تغییر چندانی نسبت به هفته گذشته نداشته است و فروش این هفته فیلمها نیز هنوز اعلام نشده است. ظاهراً همچنان باید منتظر به پایان رسیدن ماه رمضان و اکران فیلمهای تازه بود و دید آیا سینماهای ایران از خواب رخوتناکس در میآیند؟
حاشیه هفته: آیا این یک خبر خوب برای سینمای ایران است؟
فرجالله سلحشور، فیلمسازی که نه برای ساختههایش بلکه بیشتر برای هتاکی و تهمتزنیهایش به سینمای ایران و سینماگرانش شهرت دارد به تازگی در مصاحبهای ضمن اظهار نظر درباره وضع اکران ماه رمضان و شکست فیلمهای طرح «اکران رمضان»، با اشاره به وضعیت سینمای ایران گفت: «شاید روزی مجبور به مهاجرت از ایران شدم. اگر روزی ببینم در ایران نمیتوانم اندیشههای اسلامی خود را پیاده کنم و امکان این را داشته باشم که به خارج از ایران رفته و در کشورهای اسلامی یک حامی پیدا کنم، حتماً میروم. همین حالا هم پیشنهادهای بسیاری از کشورهای اسلامی برای کار در آنجا داشتهام. خدا هم در قرآن گفته برای اصلاح امورتان، مهاجرت کنید.»
اول اینکه باید دید کدام کشور حاضر میشود سرمایههای میلیاردی را بر اساس روابط و نه ضوابط صرف ساخت آثار بیتماشاگر کنند که ایشان «پیشنهادهای بسیاری» دریافت کردهاند؟ دوم اینکه اتفاقاً به نظر میآید فکر بدی نباشد، گمان نمیرود اگر ایشان روزی بخواهد این تصمیمش را عملی کند، از سینماگران ایرانی کسی مانع ایشان بشود. پس باید گفت: امیدواریم هرچه زودتر یک حامی مناسب برای ایشان پیدا شود!
در همین زمینه:
مجتبا یوسفیپور در رادیو زمانه
ارسال کردن دیدگاه جدید