آيتالله جوادی آملی: منشور حقوق بشر هيچ پايه علمی ندارد

يکی از مراجع دينی شيعه گفت منشور جهانی حقوق بشر سازمان ملل غيرعلمی است.
به گزارش خبرگزاری مهر، آيتالله عبدالله جوادی آملی گفت: «سازمان ملل چند مادهای به نام حقوق بشر دارد که مواد آن هيچ پايگاه علمی ندارد.»
وی افزود: «در تدوين قوانين سه عنصر لازم است که شامل مواد قانونی، مبانی قانونی و منابع قانونی است. قانونی که در کشور ما وجود دارد، مواد قانونی آن را مجلس شورای اسلامی وضع میکند، مدرک علمی اين مواد، مبانی قانونی است که در قانون اساسی آمده است و مبانی و اصول قانون اساسی از منبع قرآن و عترت نشأت گرفته است.»
اين مرجع دينی ادامه داد: «مواد قانونی حقوق بشر را از مبانی (عدالت، استقلال، آزادی و...) میگيرند، اما اينکه اين مبانی را از چه منابعی میگيرند، دستشان خالی است. يعنی عدالت و استقلال و... که مبانی هستند را از رسوم و آداب و عادات و سنن ملتها میگيرند و اگر رسوم و آداب ملتها با هم فرق میکند، مبانی و منابع آنها هم فرق میکند.»
آيتالله جوادی آملی: راه تدوين حقوق بشر، راه علمی نيست مگر اينکه فطرت را به وسيله وحی احيا کنند
آيتالله جوادی آملی تأکيد نمود: «آنها از منابع مختلف میخواهند مبنای مشترک در بياورند و از مبنای مشترک می خواهند مواد در بياورند، که اين هيچ راه علمی ندارد مگر اينکه مواد را از مبانی علمی و آن مبانی را از منابع مشترک بگيرند. منابع مشترک اين است که ما فطرت داريم، ولی آنها که فطرت را دفن کردند و به صورت طبيعت درآوردند.»
وی گفت: «راه تدوين حقوق بشر، راه علمی نيست مگر اينکه فطرت را به وسيله وحی احيا کنند.»
در همين حال جوادی آملی بر ضرورت اسلامی شدن علوم دانشگاهی تأکيد نمود و گفت: «آنچه که الان در دانشگاه تدريس میشود، لاشه علم است نه خود علم، و اين علم مرده نمیتواند دانشگاه را اسلامی کند.»
مقامات جمهوری اسلامی ايران بارها با استدلال اينکه «حقوق بشر نسبی و فرهنگی» است و «با اصول و مبانی اسلام منافات دارد» به مخالفت با منشور جهانی حقوق بشر پرداختهاند.
محمدجواد لاريجانی، دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه ايران در آبانماه سال گذشته در نيويورک گفت جمهوری اسلامی ايران حقوق بشر را «مسئلهای کاملأ فرهنگی» میداند و معتقد است «همه کشورهای دنيا با فرهنگهای مختلف خود بايد در اين فرايند حضور فعال داشته باشند.»
جواد لاريجانی افزود از آنجايی که مسلمانان از جمعيت بالايی برخوردارند «بايد فرهنگ اصيل و عميق اسلامی» در اين زمينه «نقشآفرينی جدی» داشته باشد.
وی که برای جلوگيری از تصويب پيشنويس پيشنهادی سازمان ملل در محکوميت نقض حقوق بشر توسط دولت ايران به نيويورک رفته بود به مخالفت کشورهای غربی با حکم سنگسار اشاره کرد و گفت: «اگر غربیها معتقدند سنگسار حکم خشنی است، خشوت بحثی کاملأ فرهنگی است، خشونت در تمدن غربی مفهوم بههم ريختهای دارد.»
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد و نهادهای مدافع حقوق بشر در ايران و جهان بارها، بهويژه پس از انتخابات دهمين دوره رياست جمهوری در اين کشور، جمهوری اسلامی را متهم به نقض مستمر حقوق بشر کردهاند اما دولت ايران همواره اين واکنشها را بخشی از «توطئه غرب» دانسته است.
