بشنوید

 

◄استعفای معاذالخطیب، رهبر ائتلاف مخالفان رژیم دمشق و اختلاف میان گروه‌های مخالف بشاراسد

گفت‌وگوی ایرج ادیب‌زاده با مهرداد خوانساری، کارشناس سیاسی منطقه‌ی خاورمیانه

◄ایران در سالی که گذشت و چشم انداز سال ۹۲ در سه حوزه اقتصاد، سیاست و اجتماعی

گفت‌وگوی پانته‌آ بهرامی با کوروش عرفانی

◄تصویب طرح ممنوعیت کاربرد يورو در معاملات با ايران در سنای آمریکا

گفت‌وگوی سراج‌الدین میردامادی با رضا تقی زاده، کارشناس اقتصادی در گلاسکو

◄اشاره‌ها و نشانه‌های انتخاباتی در سخنرانی آیت‌الله خامنه‌ای در مشهد

◄نوروز در زندان های دهه ۶۰ ایران، چند خاطره نوروزی از آن دوران

 

عکس روز و گالری

زم‌تون

Sunday, March 29, 2020 10:24

دریافت خبرنامک روزانه

ایمیل خود را وارد کنید

خانه

ناسا

آکواریوس: یک سال پویش املاح اقیانوسی

شنبه, 1391-12-19 23:13
Science Daily ساینس دیلی
برگردان: 
احسان سنایی

ساینس دیلی - تصاویر رنگی و تر و تازه‌ ابزار آکواریوس، با گذشت بالغ بر یک سال از نقشه‌برداری‌های پیگیرش، حکایت از نحوه پراکندگی  آب شور دریاهای زمین دارد: تراوش آب شیرین از مصب رود آمازون، جریانی نامرئی از میان آب‌های شور دریای عمان تا خلیج بنگال و نیز حجم گسترده‌ای از آب شیرین در شرق نواحی گرمسیری اقیانوس آرام در فصل زمستان. این‌ تغییرات و سایر نمونه‌هایی که در الگوی شوری آب‌های زمین رصد شده، با یک سال پویش پیوسته سیاره‌مان از دید ابزار آکواریوس  ناسا برملا شده‌اند.

Share/Save/Bookmark

MAVEN: کاوشگر بعدی مریخ

جمعه, 1391-12-11 18:17
نانسی نیل‌-جونز (Nancy Neal-Jones)
برگردان: 
احسان سنایی

نانسی نیل‌ جونز - این روزها متخصصین تأسیسات فضایی لاکید مارتین در حالی پروسه ساخت فضاپیمای «تحولات جو و گازهای فرار مریخ» (MAVEN) را به اتمام رسانده‌اند که هم‌اینک سه مدارگرد و دو سطح‌نشین در این سیاره مشغول به کاوش‌اند و هر روزه خبرهای تازه‌ای از گوشه‌گوشه این همسایه سرد و سرخ‌فام‌مان هم به گوش می‌رسد. MAVEN اولین مأموریتی‌ست که به بررسی جو فوقانی مریخ خواهد پرداخت.

Share/Save/Bookmark

لندسَت ۸: چشمان تازه‌ای برای تماشای زمین

پنجشنبه, 1391-11-26 10:05
جف تولفسون (Jeff Tollefson)
برگردان: 
احسان سنایی

جف تولفسون - بازنشستگی ماهواره لندست ۵ (Landsat 5) در ششم ژانویه امسال، خبر غم‌انگیزی برای جهان دانش بود. اما به هر صورت، از عمر طولانی و پربار این ماهواره هم انتظار چندانی نمی‌رفت. لندست ۵ در طول ۲۸ سال فعالیت مستمرش، عکس‌هایی را از چهره متغیر سیاره‌مان – از یخچال‌های رو به موت‌اش گرفته تا جنگل‌های سوزان – گرفته بود، که ماهواره‌های قبلی، هیچ‌یک از پس‌اش برنیامده بودند. عضو دیگر این خانواده، یعنی لندست ۶ در جریان پرتاب از میان رفت و لندست ۷ هم که حدود ۱۳ سال از عمرش می‌گذرد، تا حدی نابینا شده و سوخت‌‌اش در شُرف اتمام است. با بازشستگی لندست ۵، آینده باسابقه‌ترین – و شاید مؤثرترین – بانک اطلاعاتی تحولات سیاره‌مان، به ماهواره لندست ۸ محول خواهد شد؛ که قرار است همین هفته از پایگاه هوایی وندنبرگ کالیفرنیا به فضا پرتاب شود.

Share/Save/Bookmark

کشف یک کمربند سیارکی در اطراف ستاره وگا

شنبه, 1391-10-23 20:25
Science Daily ساینس دیلی
برگردان: 
احسان سنایی

ساینس دیلی - ستاره‌شناسان موفق به کشف حلقه‌ای به گرد «نسر واقع» (Vega)، دومین ستاره پرنور آسمان شب‌های نیمکره شمالی شده‌اند که گویا یک کمربند بزرگ سیارکی دارد؛ کمربندی‌ شبیه به همان که در منظومه ما بین مدار مریخ و مشتری جاخوش کرده. این کشف، به کمک داده‌های حاصل از تلسکوپ فضایی اسپیتزر ناسا و نیز تلسکوپ فضایی هرشل، وابسته به سازمان فضایی اروپا (اِسا) صورت گرفت.

Share/Save/Bookmark

رکورد دورترین کهکشان جهان، باز هم جابجا شد

دوشنبه, 1391-09-27 17:31
جان ماتسون (John Matson)

جان ماتسون - عنوان «دورترین کهکشان جهان»، در طول چند سال گذشته، که چندین تیم پژوهشی مرزهای جهان را یکی پس از دیگری کاوبده‌اند، به کرات مطرح شده است. حال، گروهی از اخترشناسان، به کمک تلسکوپ فضایی هابل، مورد تازه‌ای پیدا کرده‌اند: کهکشانی آنقدر دور که نورش اکثر عمر جهان را طی ۱۳.۷ میلیارد سال گذشته طی کرده تا به چشم انسان برسد.

Share/Save/Bookmark

ایستگاه فضایی را با خیال راحت تماشا کنید

پنجشنبه, 1391-08-18 20:27
Science Daily ساینس دیلی
برگردان: 
احسان سنایی

ساینس دیلی - سازمان فضایی آمریکا (ناسا)، در دوازدهمین سالگرد اقامت پیوسته انسان در ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS)، سرویس اینترنتی جدیدی را معرفی کرده که به شما امکان می‌دهد این آزمایشگاه پیشرفته فضایی را به‌هنگام عبورش از فراز آسمان شهرتان، با چشم غیرمسلح به تماشا بنشینید. سرویس «Spot the Station»، چند ساعتی قبل از گذر ایستگاه، به مشترکین‌اش از طریق ایمیل یا پیام کوتاه اطلاع می‌دهد.

Share/Save/Bookmark

صدسالگی مردی که آرمسترانگ را به رؤیایش رساند

شنبه, 1391-06-11 01:33
احسان سنایی

احسان سنایی - رسانه‌های خبری متعددی در پی انتشار خبر درگذشت نیل آرمسترانگ، فرمانده مأموریت آپولو-۱۱ و نخستین فاتح ماه، به‌درستی از او با عنوان قهرمانی یاد کردند که به رؤیای تسخیر نزدیک‌ترین همسایه آسمانی‌مان جامه عمل پوشاند. اما چنانچه از نگاه‌ گزیده‌گوی رسانه بگذریم و واقعیات مهندسی و راهبردی رؤیای فتح ماه را مدنظر گیریم، آرمسترانگ تنها نوک یک کوه یخ برساخته از زحمات بالغ بر چهارصدهزار پرسنل فعال و بیست‌هزار پیمان‌کار صنعتی و دانشگاهی آمریکایی‌ست که بر ذهن متلاطم یک مهندس میان‌سال آلمانی شناور بود: دکتر ورنر فون‌براون (Wernher von Braun).

Share/Save/Bookmark

سنسورهای برادران مخبری بر مریخ

سه شنبه, 1391-05-24 04:25
ناتاشا نیزگودا (Natasha Niezgoda)
برگردان: 
احسان سنایی

ناتاشا نیزگودا - حدود شش روز از فرود موفق مریخ‌نورد کیوریاسیتى (Curiosity) بر سطح سیاره سرخ می‌گذرد و این کاوشگر، آماده شروع عملیات علمی خود شده است.

همچنان که تب و تاب روزهاى نخست مأموریت آهسته فرو مى‌نشیند و دانشمندان به پشتوانه کار بى‌نقص مهندسین، فصل تازه‌اى از کاوش‌هاى سیاره سرخ را کلید مى‌زنند، فصل دیگرى هم از نبوغ و مهارت و همیارى ده‌ها فرد و شرکتى که به ایده «کنجکاوی» تحقق بخشیده‌اند، اتمام می‌یابد. تا باز ایده دیگرى به دور از چشم رسانه‌ها جان بگیرد و تا وقت موفقیت‌ چشمگیرش همچنان در پیله‌ یک سکوت طولانی، باقی بماند. این چرخه، سال‌‌هاست که تکرار می‌شود، اما جزئیات ریز آن اغلب از دید رسانه‌‌ها مخفی‌ست.

Share/Save/Bookmark

مریخ از نمای نزدیک

سه شنبه, 1391-05-17 16:23
احسان سنایی

احسان سنایی - صبح دیروز به وقت ایران، مریخ‌نورد فوق‌پیشرفته کیوریاسیتی (کنجکاوی)، با موفقیتِ کامل در دهانه شهابسنگی گیل (Gale)، واقع در نزدیکی استوای مریخ فرود آمد و مأموریت دست‌کم دوساله خود را بر سطح سیاره سرخ آغاز کرد. با این حساب، هم‌اکنون پنج کاوشگر مریخی، به‌طور همزمان در این سیاره مشغول فعالیت‌اند؛ سه ماهواره در مدار و دو مریخ‌نورد، بر سطح سیاره.

Share/Save/Bookmark

آغاز مأموريت کاوشگر ناسا بر سطح مريخ

دوشنبه, 1391-05-16 18:28

روبات کاوشگر ناسا با نام "کنجکاوی" (Curiosity) از آسمان صورتی مريخ فرودی جسورانه و تاريخی را بر سطح اين سياره تجربه کرد.

Share/Save/Bookmark

نظر شما پس از تایید دبیر وب‌سایت منتشر می‌شود.

لطفا به زبان فارسی کامنت بگذارید.
برای نوشتن به زبان فارسی می توانید از ادیتور زمانه استفاده کنید.

کامنتهایی که حاوی اتهام، توهین و یا حمله شخصی باشد هرز محسوب می شود و
منتشر نخواهد شد.

 

لینک به ادیتور زمانه:         

برای عبور از سد فیلترینگ

پرونده ۱۳۹۱ / چشم‌انداز ۱۳۹۲

مشخصات تازه دریافت برنامه های رادیو زمانه  از ماهواره:

ماهواره  :Eutelsat

هفت درجه شرقی

پولاریزاسیون افقی 

سیمبول ریت ۲۲

فرکانس ۱۰۷۲۱مگاهرتز

حامیان ما

همیاران ما